Γράφει ο Φαίδωνας Παλαιολόγος

«Οι προνομιακές σχέσεις της Ν.Δ. με την Χρυσή Αυγή έχουν και ταυτότητα και πρόσωπα» διατείνονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία κάνουν λόγο για «μαύρη προπαγάνδα» της κυβέρνησης, η οποία δια της πλαγίας επιδιώκει να επαναφέρει «την ανιστόρητη και φασιστική θεωρία των δύο άκρων».

«Ο κ. Μπαλτάκος δεν έχει διαγραφεί από τη Ν.Δ.» επισημαίνουν με νόημα συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα οι οποίοι υπενθυμίζουν το video της συνομιλίας του πρωθυπουργικού συμβούλου και γραμματέα της κυβέρνησης με τον βουλευτή και εκπρόσωπο τύπου της Χ.Α. Ηλ. Κασιδιάρη, για το οποίο επισήμως ακόμα και σήμερα ο πρωθυπουργός «περιέργως σιωπά».

Η τακτική της κυβέρνησης να «τζογάρει», ευρισκόμενη σε πανικό και κρίση τακτικής και στρατηγικής, στην Ακροδεξιά, επιδιώκοντας να «στιγματίσει» τον ΣΥΡΙΖΑ και να καταστήσει το ακροδεξιό μόρφωμα παράγοντα του πολιτικού παιχνιδιού, «οδηγεί με ευθύνη της σε επικίνδυνες ατροπούς», τονίζουν στελέχη της Κουμουνδούρου τα οποία επιτίθενται στη Ν.Δ. εγκαλώντας τη «για σχέσεις στοργής με τη Χρυσή Αυγή».

Και επειδή σε αυτή τη χώρα τίποτα δεν μένει... κρυφό και ισχύει η γνωστή παροιμία περί της χαράς, η Χρυσή Αυγή με δήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη της στη Δ. Ελλάδα Χ. Ρήγα στο ραδιοφωνικό σταθμό MAX fm της Πάτρας τάχθηκε υπέρ «της στήριξης στη Ν.Δ. σε δήμο και περιφέρεια στο β' γύρο».

Ανεξάρτητα αν μετά η δήλωση «μαζεύτηκε», η κυβέρνηση παραμένει έκθετη «απέναντι όχι μόνο στην Αριστερά αλλά στο σύνολο του δημοκρατικού κόσμου» επισημαίνουν στελέχη του κόμματος, και υπενθυμίζουν ότι «στις ομιλίες του ο πρωθυπουργός αποφεύγει την ονομαστική αναφορά στη Χρυσή Αυγή», επιμένοντας σε γενικόλογες αναφορές περί «ναζισμού και φασισμού».

Απευθύνουν δε το ερώτημα στον πρωθυπουργό «όταν ο Ευ. Βενιζέλος υποστηρίζει ότι όσοι ψήφισαν Χ.Α. δεν είναι φασίστες, ερωτοτροπεί  με τη Χ.Α;» και παραπέμπουν συμβούλους και «παρασυμβούλους» του Μαξίμου στη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα σε τηλεοπτικό σταθμό.

«Ο πανικός της κυβέρνησης πλέον δύσκολα κρύβεται» λένε στην Κουμουνδούρου και σχολιάζουν την σημερινή ομιλία του Αλ. Σαμαρά στο Σύνταγμα ως «την τελευταία προσπάθειά της να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της», και επιμένουν ότι «δύσκολα το κλίμα μπορεί να μεταστραφεί».

Συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα εκτιμούν ότι «η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Κυριακής θα οδηγήσει σε ραγδαίες εξελίξεις» ειδικά μάλιστα μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις Σόιμπλε ότι «έλληνας πολιτικός μου ζήτησε να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη και μετά ήλθε η ιδέα για το δημοψήφισμα…».