Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Τρεις απανωτές δημοσκοπήσεις χθες, έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με ποσοστό που κυμαίνεται από 2,5 έως 3,2%. Ήταν δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν για το Ποντίκι, τα Παραπολιτικά και τον ΑΝΤ1, μέσα που δεν έχουν κάποιο κοινό παρονομαστή, οπότε ουδείς νομιμοποιείται να πει ότι υπάρχει μια… ανώτερη και σκοτεινή δύναμη που μανιπουλάρει τα αποτελέσματα, υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος. 

Πριν γίνουν γνωστές οι δημοσκοπήσεις (τουλάχιστον οι δύο πρώτες) στο Μέγαρο Μαξίμου παρατηρήθηκε κάποιο «τσίτωμα», ένα πράγμα σαν εκνευρισμός, που πολλοί οι οποίοι το αντελήφθησαν άρχισαν να σκέφτονται ότι υπάρχουν κάποια μαντάτα που είναι κακά. Ο Αντώνης Σαμαράς είχε βάλει γκάζια από την πρωινή σύσκεψη στους συνεργάτες του και εκείνοι έτρεχαν σαν κουρδισμένοι. Όταν έγιναν γνωστές οι δημοσκοπήσεις και άπαντες αντελήφθησαν ότι το (δημοσκοπικό) αποτέλεσμα είναι διαχειρίσιμο, άρχισαν να ψάχνουν για τα αίτια του εκνευρισμού. Τελικά, δράστης ήταν ο… Αντώνης Σαμαράς

Ο Πρωθυπουργός- όσοι μίλησαν μαζί του τις τελευταίες δύο ημέρες το έχουν διαπιστώσει, είναι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της Κυριακής. Γι αυτό και επέλεξε να μιλήσει σήμερα στο Σύνταγμα- απόφαση που από αρκετούς χαρακτηρίστηκε κίνηση υψηλού ρίσκου. Για να επιχειρήσει να κερδίσει την αναμέτρηση της Κυριακής, αξιοποιώντας την εικόνα της συγκέντρωσης. Γι αυτό έβαλε και γκάζια στους συνεργάτες του. Για να γίνουν όλα σωστά- όπως πρέπει να γίνουν.  

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού οι οποίοι συμμερίζονται τις εκτιμήσεις του, δεν έκρυβαν ότι οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ψαρέψει (ψηφοφόρους) στα θολά νερά της Χρυσής Αυγής, ευνόησαν τη ΝΔ και την κυβέρνηση. Μάλιστα όπως λένε, με την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch, όλα… γίνονται. 

Αυτό που (σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου) δεν γίνεται, είναι να χαθεί η μάχη της Αθήνας. Οι πληροφορίες και οι ενδείξεις, δείχνουν ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και η Ρένα Δούρου δεν θα μπορέσουν να κόψουν πρώτοι το νήμα. Και αυτό, σε συνδυασμό με ένα αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, που δεν θα προκαλέσει αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό, κάνει τους επιτελείς του Μαξίμου να σκέφτονται ότι από Δευτέρα, οι «πονοκέφαλοι» ενδεχομένως να μετακομίσουν στην Κουμουνδούρου…