Την άποψη ότι οι ψηφοφόροι θα πρέπει, επιλέγοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, να δείξουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι αντιδρούν, εξέφρασε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας στον Alpha 989 ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ακόμη ότι τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ έχουν επιδοθεί σε «ένα κρεσέντο κατασυκοφάντησης και διαστρέβλωσης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ», με απώτερο σκοπό, κατά τον ίδιο, να κατατρομοκρατήσουν τους πολίτες.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά αναφερόμενος τις ευρωεκλογές «την  Κυριακή οι Έλληνες έχουν τη μοναδική δυνατότητα να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα εθνικής αξιοπρέπειας, ότι δεν θέλουν να είναι ο παρίας της Ευρώπης και ο «καρπαζοεισπράκτορας» της Μέρκελ, αλλά και ένα κοινωνικό μήνυμα: ότι δεν θέλουν να ζουν σε μια χώρα με τέτοια ανεργία, τέτοια υπερχρέωση, τέτοια μετανάστευση, τόσα λουκέτα, τόσες άγριες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις».

Προσέθεσε ακόμη ότι το μήνυμα που στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες είναι «τους κατεβάσατε από το 85% στο 42%» - αναφερόμενος σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ - «μπορείτε την Κυριακή να τους κατεβάσετε και κάτω από το 30%, ακόμη και κάτω από το 25%».