Για «απροκάλυπτη παρέμβαση» δυο μέρες πριν από τις εκλογές κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε ανακοίνωσή της  για τις δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, στις οποίες «αποκάλυψε» ότι Έλληνας πολιτικός του πρότεινε σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ,  η Κουμουνδούρου μιλά για προσπάθεια «να εξυπηρετηθούν οι προεκλογικές ανάγκες της κυβερνητικής προπαγάνδας».

«Ένα πέπλο μυστηρίου απλώνεται γύρω από τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Σόιμπλε, των οποίων το περιεχόμενο άλλαξε πολλές φορές τις τελευταίες ώρες», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά:

«Το πρώτο που οφείλει ο Γερμανός υπουργός είναι να ξεκαθαρίσει χωρίς υπεκφυγές  αν και ποιος Έλληνας πολιτικός  του εισηγήθηκε σχέδιο εξόδου της Ελλάδος από την ευρωζώνη. Διευκρινίζουμε πως μια τέτοια πρόταση δεν αφορά το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα».

«Το πιο σοβαρό όμως που προκύπτει από τις δηλώσεις Σόιμπλε είναι η  απροκάλυπτη παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας δυο ημέρες προ των εκλογών . Είναι ακριβώς το ίδιο πνεύμα και η λογική των Καννών που αντιμετωπίζει τη χώρα μας ως προτεκτοράτο, ως χώρα περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας όπου μπορούν να ανεβοκατεβάζουν τους πρωθυπουργούς ως μαριονέτες» συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Επιπλέον στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «ο κ .Σόιμπλε έχει και έναν επιπλέον λόγο να πολεμάει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του. Ο  Αλέξης Τσίπρας ήταν ο μόνος Έλληνας πολιτικός που του έθεσε κατάμουτρα το θέμα του κατοχικού δανείου και των Γερμανικών αποζημιώσεων» .

Και καταλήγει η Κουμουνδούρου: «Τους ενημερώνουμε πως οι καιροί αλλάζουν, η Ελλάδα αποκτάει τη δικιά της φωνή, αξιώνει το σεβασμό της».