Την αδυναμία του να συστρατευτεί, όπως είπε, με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, εξέφρασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχις Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Γιαννόπουλος.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ,  κατήγγειλε απειλές σε βάρος προσώπων που ήθελαν να συστρατευθούν μαζί του. « Άνθρωποι οι οποίοι στον τόπο τους ήταν καταξιωμένοι και θέλησαν να συστρατευθούν μαζί μας για να προβάλλουμε και να αναδείξουμε την αξία της περιφέρειάς και τις δυνατότητες που έχει να γίνει μια ουσιαστική δύναμη ανάπτυξης και προόδου, εμποδίστηκαν, απειλήθηκαν και αναγκάστηκαν να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους για να συστρατευθούν μαζί μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα υποστηρίξει, στο δεύτερο γύρο, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη της ΝΔ Κώστα Μπακογιάννη και έκλεισε λέγοντας:

«Παραμένω πιστός στην ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας από τον γενάρχη της Κ.Καραμανλή στις αρχές και θέσεις και ιδέες του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού. Δεν μπορώ όμως να θεωρούμαι πολιτικό παρακολούθημα αυτής της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά και της παρέας του».