current views are: 1

23 Μαΐου 2014
Δημοσίευση12:32

Το ρίσκο του Πρωθυπουργού για το μήνυμα της νίκης

Παρασκευή 23 Μαϊου στις 19:00 στην πλατεία Συντάγματος, δόθηκε το ραντεβού για τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. 

Δημοσίευση 12:32’
αρθρο-newpost

Παρασκευή 23 Μαϊου στις 19:00 στην πλατεία Συντάγματος, δόθηκε το ραντεβού για τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. 

Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα. 

Παρασκευή 23 Μαϊου στις 19:00 στην πλατεία Συντάγματος, δόθηκε το ραντεβού για τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την ομιλία του θα ρίξει την αυλαία της προεκλογικές περιόδου και θέλει, μαζί με την εικόνα της γεμάτης παλμό πλατείας, να ζήσει και το μεγαλύτερο πάρτι, έως σήμερα, για τα γενέθλια του, καθώς κλείνει τα 63 χρόνια του.  

Η Νέα Δημοκρατία με την αποψινή συγκέντρωση θέλει να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα. Για τη Συγγρού πρέπει η εικόνα από το Σύνταγμα να στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα νίκης και δυναμικής για το κυβερνών κόμμα. Η σύγκριση με τη χθεσινή συγκέντρωση του Τσίπρα στην Ομόνοια θα πρέπει να είναι καταλυτική υπέρ του Σαμαρά.  

Η ανοιχτή συγκέντρωση σε μια εποχή που οι πολίτες δεν κατεβαίνουν ούτε σε πορείες διαμαρτυρίας αποτέλεσε ένα ρίσκο για τα στελέχη του επιτελείου του πρωθυπουργού. Μετά από μια σειρά κομματικών εκδηλώσεων σε κλειστούς χώρους, το Μαξίμου αποφάσισε να κλείσει την προεκλογική περίοδο για τις Ευρωεκλογές με τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα ώστε να αποδείξει ότι η Νέα Δημοκρατία παραμένει ισχυρή και έχει αδιαμφισβήτητη δυναμική στην κοινωνία.  

Μετά την απόφαση, που ελήφθη από το πρωθυπουργικό επιτελείο, σήμανε συναγερμός στη Συγγρού. Ειδοποιήθηκαν όλα τα στελέχη του κόμματος, από τον πρώτο υπουργό μέχρι τον τελευταίο πολιτευτή, για να συνδράμουν κάθε τρόπο και με όλες τους τις δυνάμεις στην επιτυχία της συγκέντρωσης.

Η εξέδρα έχει στηθεί στην είσοδο του μετρό και ο Αντώνης Σαμαράς θα απευθυνθεί στους συγκεντρωμένους πολίτες με φόντο το Κοινοβούλιο. Δίπλα του θα βρέθουν όλοι οι υπουργοί της ΝΔ και τα κορυφαία στελέχη.   

Το πόσο αποτελεσματική ήταν η προσπάθεια των στελεχών της Συγγρού στην κινητοποίηση πολιτευτών και ψηφοφόρων θα φανεί… στο χειροκρότημα! Η εικόνα της γεμάτης κόσμο πλατείας, θα θυμίσει τις καλές εποχές για τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη και θα δικαιώσει τους επιτελείς που επέμειναν στο να γίνει η συγκέντρωση. Όλοι ωστόσο είχαν κατά νου το φιάσκο του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους Πακιστανούς με τις σημαίες του ΠΑΣΟΚ στην ίδια πλατεία πριν από δύο χρόνια. 

Η τηλεόραση χθες στην ομιλία του Τσίπρα στην Ομόνοια έδειχνε κόσμο στην Πειραιώς, την Αθηνάς και τη Σταδίου. Όχι πολύ, βέβαια, ίσα – ίσα να γεμίζει το πλάνο. Σήμερα στην ομιλία του πρωθυπουργού στο Σύνταγμα οι κάμερες θα είναι αντιστοίχως στραμμένες στην Ερμού, τη Φιλελλήνων και τη Σταδίου. Το μεγάλο στοίχημα όμως είναι ο χώρος της πλατείας που είναι διπλάσιος από την Ομόνοια. Για να δούμε το “ισχυρό μήνυμα νίκης”, θα σταλεί και μέσω των τηλεοπτικών πλάνων;  

Γ.


σχετικα αρθρα