Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα. 

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Σας έχουμε ενημερώσει ότι όλες αυτές τις ημέρες τόσο στη Λεωφόρο Συγγρού όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου καταφθάνουν μετρήσεις από ολόκληρη την περιφέρεια, τόσο για τους μεγάλους δήμους όσο και για τις περιφέρειες όπου οι διαφορές είναι οριακές.

Τι λένε αυτές οι μετρήσεις; Χωρίς να μπορεί να επιβεβαιωθεί τίποτα ας κάνουμε μια προσπάθεια να βάλουμε στη σειρά τις πληροφορίες που λαμβάνει το επιτελείο της ΝΔ.

Τα πιο ικανοποιητικά μηνύματα έρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα όπου όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προηγείται σε καμία περιφέρεια και σε κανέναν από τους μεγάλους δήμους.

Μάλιστα αρκετές μετρήσεις καταγράφουν πολύ μεγάλες διαφορές που ξεπερνούν τις 15 ποσοστιαίες μονάδες.

Αυτό το γεγονός προκαλεί ευφορία στη ΝΔ που εκτιμούν ότι η Βόρεια Ελλάδα θα γείρει κατά πολύ την πλάστιγγα υπέρ της ΝΔ στο τελικό αποτέλεσμα.

Σίγουροι ότι η ΝΔ θα κερδίσει και μάλιστα με μεγάλη διαφορά είναι οι επιτελείς της Συγγρού για τις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου. Ιδιαίτερα για την Ήπειρο, κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ έλεγε στο newpost ότι αν στην πιο φτωχή περιφέρεια της Ευρώπης εμπιστεύονται τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά, τότε αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες επιλέγουν σταθερότητα.

Και πάμε στα δύσκολα και τα δύσκολα δεν είναι άλλα από την Β' περιφέρεια της Αθήνας όπου οι μετρήσεις είναι πολύ άσχημες για τη ΝΔ.

Οι διαφορές που καταγράφονται σε αυτήν την περιφέρεια είναι πολύ μεγάλες και γι' αυτό το βάρος πέφτει εκεί, ώστε να κλείσει η ψαλίδα που είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη ΝΔ γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Β' Αθήνας έχει δύο χαρακτηριστικά. Το πρώτο είναι ο τεράστιος αριθμός ψηφοφόρων και το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι ότι όποιος κερδίσει την Β' Αθήνας κερδίζει την μάχη των εντυπώσεων .