current views are: 1

23 Μαΐου 2014
Δημοσίευση17:14

Αντώνης Σαμαράς: Εγώ σκίζω τα μνημόνια εδώ και δύο χρόνια (Βίντεο)

«Κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν στο χάος. Δεν θα τους αφήσουμε», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ.

Δημοσίευση 17:14’
αρθρο-newpost

«Κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν στο χάος. Δεν θα τους αφήσουμε», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ.

Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.

«Κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν στο χάος. Δεν θα τους αφήσουμε», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην πλατεία Συντάγματος με τον πρωθυπουργό να εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν θα υπάρξουν ούτε νέα μέτρα, ούτε νέο μνημόνιο, τελεία και παύλα» τόνισε ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι η χώρα βγαίνει από την κρίση.

«Μόνο μπροστά θα πάει η Ελλάδα μας, μόνο μπροστά θα πάει η πατρίδα μας» τόνισε.

«Με τις θυσίες του ελληνικού λαού έχουμε σταθεροποιήσει τη χώρα» ανέφερε ο κ. Σαμαράς λέγοντας ότι «η χαλαρή ψήφος έχει γίνει τώρα ο μεγαλύτερος κίνδυνος».

«Ο κόσμος που θέλει να βγει η χώρα από την κρίση είναι μεγάλη πλειοψηφία, ο κόσμος που δεν θέλει να βγούμε από το ευρώ είναι μεγάλη πλειοψηφία, ο κόσμος που δεν θέλει πρόωρες εκλογές είναι μεγάλη πλειψηφία. Αν θέλετε να νικήσουμε σαν πατρίδα, ας μην παίξει κανένας των παιχνίδι αυτών που θέλουν την αστάθεια» επισήμανε. 

«Ζητάμε αναθεώρηση του Συντάγματος να ξεκινήσει τώρα από τη Βουλή. Εκείνοι ζητούν πολιτική αστάθεια» σημείωσε.

«Εμείς προτείναμε εθνικό πρόγραμμα ανάπτυξης. Παρουσιάσαμε πως θα μειωθεί η ανεργία, ποιοί τομείς θα αναπτυχθούν, πώς η Ελλάδα θα παράγει θα ξεπεράσουμε την κρίση, πώς αυτά θα χρηματοδοτηθούν. Το κάναμε με σχέδιο και πρόγραμμα. Εκείνοι τί προωθούν; την αστάθεια. Τί μας λένε ότι θα σκίσουν τα μνημόνια. Εγώ τα σκίζω δύο χρόνια τώρα, μήνα μήνα μέρα με τη μέρα. Μας λένε με θράσος: το κόμμα μας δεν κυβέρνησε ποτέ και δεν ευθύνεται για την κρίση. Το κόμμα τους δεν κυβέρνησε αλλά παντού χωμένο ήταν στα προνόμια, στο κράτος, στις συντεχνίες και γι αυτό αντιδρούν λυσσαλέα σε κάθε μεταρρύθμιση».

Παράλληλα, απάντησε και στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης: «Μας λένε ότι κάναμε την Ελλάδα πειραματόζωο. Τους απαντώ: εκείνοι ήθελαν την χώρα να γίνει Βενεζουέλα και Αργεντινή. Εμείς αυτά τα πειράματα τα αποφύγαμε. Ακολούθησε τον ευρωπαϊκό δρόμο που ακολούθησε η Πορτογαλία και η Ιρλανδία που βγαίνουν από τα μνημόνια. Και η Ελλάδα τώρα βγαίνει από τα μνημόνια και κάποιοι δεν θέλουν».

Στη συνέχεια δήλωσε ο κ. Σαμαράς: «Βιάζομαι να βγούμε από την κρίση,για να αποκαταστήσω όλες τις αδικίες. Θέλουμε τη σταθερότητα για να μειώσουμε τις αδικίες» σημειώνοντας ότι «φτάσαμε ένα βήμα από την οριστική έξοδο από την κρίση. Η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα εξαφανίσει όσους έυχονται και ποντάρουν στην καταστροφή του τόπου».

«Μέχρι και από τη Χρυσή Αυγή ζητούν στήριξη. Αν είναι δυνατόν! Τέτοια κατάντια. Το μόνο που τους νοιάζει είναι πώς δεν θα σηκωθεί η χώρα στα πόδια της. Δεν τους νοιάζουν ούτε οι εκλογές, ούτε η Ευρώπη» πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο φορολογικό λέγοντας: «Θέλουμε να μειώσουμε σταδιακά τους φόρους, έχουμε οδικό χάρτη για το πως και πότε. Στο μόνο που επιμένω είναι να αποκτήσει ανθρώπινο πρόσωπο ο φορολογικός μηχανισμός του κράτους. Ξέρω τι πρέπει να γίνει και θα γίνει με τον σωστό τρόπο. Φθάσαμε ένα βήμα από την κορυφή. Τόσες θυσίες για να τα χάσουμε όλα; τότε γιατί τα κάναμε όλα; Σε λίγες μέρες θα έλθει ο Κινέζος πρωθυπουργός στην χώρα με σχέδια για επενδύσεις. Θέλετε να βρει μία σταθερή κυβέρνηση ή αστάθεια;».

Αναφέρθηκε όμως και στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο FItch λέγοντας ότι «όταν η πατρίδα ανεβαίνει εκείνοι θέλουν να την ρίξουν κάτω, δεν τους ενδιαφέρει η Ελλάδα αλλά το κόμμα τους και η συνιστώσα του».


σχετικα αρθρα