current views are: 2

24 Μαΐου 2014
Δημοσίευση06:05

Ανοίγει η συζήτηση για τον δρόμο που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ

Αρχίζουν από την επομένη κιόλας των ευρωεκλογών οι συζητήσεις στο ΠΑΣΟΚ για το μέλλον της παράταξης.

Δημοσίευση 06:05’
αρθρο-newpost

Αρχίζουν από την επομένη κιόλας των ευρωεκλογών οι συζητήσεις στο ΠΑΣΟΚ για το μέλλον της παράταξης.

Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Αρχίζουν από την επομένη κιόλας των ευρωεκλογών οι συζητήσεις στο ΠΑΣΟΚ για το μέλλον της παράταξης.

Όλες οι επιζήσασες φυλές του ΠΑΣΟΚ, από τους «Βενιζελικούς» μέχρι τους «Παπανδρεϊκούς» ή τους «Σκανδαλιδικούς» σε μία διαπίστωση καταλήγουν από τώρα: Ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι και ότι θα πρέπει να ανοίξει σοβαρός διάλογος εσωτερικός και μη για να αποφασιστεί το προς τα πού θα κινηθεί η παράταξη και ποιον δρόμο θα επιλέξει το ΠΑΣΟΚ.

Η συζήτηση αυτή, που πολλοί θεωρούν ότι μπορεί να είναι και επώδυνη δεν αποκλείεται να οδηγήσει ακόμη και σε συνέδριο. Επίσης, οι περισσότεροι στην Χαριλάου Τρικούπη στοιχηματίζουν ότι θα ξεκινήσει ανεξάρτητα από τα όποια αποτελέσματα θα φέρει το ΠΑΣΟΚ-Ελιά στις ευρωεκλογές. Εκτός εάν τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά και αυτομάτως ανοίξει θέμα διαδοχής του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Το κυρίαρχο θέμα που θα κληθεί να απαντήσει το ΠΑΣΟΚ είναι το πώς θα διαμορφώσει την σχέση του με την Νέα Δημοκρατία. Ήδη πολλά στελέχη ακόμη κι ανάμεσα σ’ αυτά που πήγαν στην κεντρική εκδήλωση της Ελιάς (Σκανδαλίδης, Ρέππας, Παπαϊωάννου) έχουν χτυπήσει καμπανάκι και έχουν διαμηνύσει ότι οι κολεγιές με την δεξιά του κ. Σαμαρά θα πρέπει να διακοπούν τάχιστα . Κάτι που βεβαίως θα καθυστερήσει να συμβεί εφόσον αύριο το βράδυ θα εδραιωθεί η κυβερνητική σταθερότητα και ο κ. Σαμαράς δεν αποφασίσει να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές. Το ενδεχόμενο να είναι ο κ. Βενιζέλος που θα στείλει τους πολίτες και πάλι στις κάλπες φάνηκε τις τελευταίες ημέρες ότι απομακρύνθηκε όμως κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος…

Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό που απασχολεί τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ είναι η μορφή του κόμματος και η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Ήδη πολλά στελέχη από τον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο έως την Φώφη Γεννηματά και τον Ανδρέα Λοβέρδο έχουν πει ότι μετά τις ευρωεκλογές θα πρέπει να δρομολογηθούν διαδικασίες για την ανασύνταξη της παράταξης και την συγκόλληση των κεντροαριστερών δυνάμεων. Κομβικό ρόλο σ’ αυτές τις εξελίξεις θα διαδραματίσουν οι επιδόσεις του «Ποταμιού» στην ευρωκάλπη και επιπλέον της Δημοκρατικής Αριστεράς. Δηλαδή πόσο ενισχυμένοι ή αποδυναμωμένοι θα είναι οι δυνητικοί παίκτες σε μία υπόθεση συγκρότησης της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.


σχετικα αρθρα