Τις πραγματικές τάσεις της χώρας προς το μέλλον εκτιμά πως θα αποτυπώσουν αυτές οι εκλογές ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΤ Πύργου είπε πως «ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε ένα βήμα μπροστά, ολοκληρώνοντας ένα σχέδιο το οποίο ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό και που έχει μία σειρά από προγράμματα και στόχους που θα οδηγήσουν σε μία νέα εποχή για τον τόπο μας, με πλήρη αποκατάσταση των αδικιών, αλλά και ένα νέο ισχυρό αποτελεσματικό κράτος με μία πιο υγιή οικονομία».

Ο κ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε πως «προϋπόθεση όμως είναι η εθνική συνεννόηση. Διότι τη νέα Ελλάδα που όλοι επαγγελλόμαστε αυτό τον καιρό, θα την χτίσουμε όλοι μαζί».

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας «αυτά που έγιναν δυστυχώς έπρεπε να γίνουν διότι αν δεν είχαν γίνει, η Ελλάδα θα είχε διολισθήσει όχι μόνο σε πολιτική αλλά και σε κοινωνική αστάθεια με δυσμενέστατες επιπτώσεις στη ζωή μας και στην ασφάλεια της χώρας. Όλα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν».

Αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή είπε πως «ηστορία με το ποιος φλερτάρει ή δεν φλερτάρει με τη Χρυσή Αυγή δεν κάνει καλό ούτε στη Δημοκρατία, ούτε στο πολιτικό μας σύστημα. Εδώ έχει καταγραφεί ένα λάθος, διότι κανένα από τα κόμματα του συνταγματικού και δημοκρατικού τόξου δεν φλερτάρει με ακραίες συμπεριφορές, ακραίες νοοτροπίες και ακραίες πρακτικές».

Σχετικά με τον ευρωσκεπτικισμό που επικρατεί στην Ευρώπη είπε πως «εδώ και πάρα πολύ καιρό είχα αναφερθεί ιδιαίτερα ανησυχητικά για το επόμενο Ευρωκοινοβούλιο. Θα είναι η πρώτη φορά που θα έχουμε Ευρωκοινοβούλιο με ισχυρή παρουσία είτε ευρωφοβικών, είτε ευρωσκεπτικιστικών, είτε αντιευρωπαϊκών κινήσεων. Φανταστείτε ένα Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο θα συνέρχεται και θα ακούγονται φωνές κατά της Ευρώπης. Αυτό θα το ζήσουν οι νέοι ευρωβουλευτές μας».

Ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε πως ο «άξονας της σταθερότητας για την οποία μιλάμε, είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί για  να κριθεί και να αξιολογηθεί στην ώρα του».

 Όσο για την πολιτική σταθερότητα ο υπουργός Άμυνας πήγε ένα βήμα παραπέρα διευκρινίζοντας πως δεν πρόκειται μόνο για την οικονομία.

« Αναφερόμαστε και στο γενικότερο περιβάλλον που περνάει ένα στάδιο αναταράξεων. Βλέπετε τι γίνεται στην Αίγυπτο. Δείτε τι γίνεται στη Λιβύη. Μη νομίζετε ότι είναι  μακριά. Ο κόσμος νομίζει ότι όλα αυτά είναι απόμακρα. Εμείς είμαστε στο άκρο την Ευρώπης, κοντά σε χώρες και περιοχές που κλονίζονται».

Τέλος αναφερόμενος στη διεξαγωγή για πρώτη φορά των ευρωεκλογών με σταυρό προτίμησης στους υποψήφιους είπε πως « ο σταυρός είναι κάτι θετικό, μόνο που κάποια στιγμή θα πρέπει να μιλήσουμε και για ένα άλλο εκλογικό σύστημα, για την Ελλάδα και, το κυριότερο, αυτό που προτείναμε και μέσα από τη  Συνταγματική αναθεώρηση: ένα σταθερό εκλογικό σύστημα».