«Έσφιξε  τα κορδόνια στα άρβυλα» ο αρχηγός  ΓΕΣ  αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς και το ίδιο ζήτησε και από όλους που φορούν στολές παραλλαγής  και φυλούν της Θερμοπύλες σε απόσταση αναπνοής από τις τουρκικές ακτές. Με μία επίσκεψη, που από πολλούς χαρακτηρίζεται καταδρομική, επισκέπτεται από τη Λήμνο μέχρι το Καστελόριζο και τη νήσω Ρω όπου κυματίζει περήφανα η γαλανόλευκη σημαία.

Συνοδεύεται και όχι τυχαία και από τον αρχηγό  της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) αντιστράτηγο Γιάννη Ηλιόπουλο.

Ο αρχηγός ΓΕΣ βρέθηκε σε όλα τα νησιά  που συνορεύουν με την Τουρκία, επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις , ζήτησε να πληροφορηθεί για την κατάσταση των οπλικών συστημάτων που διαθέτουν και πρόσφατα χρησιμοποιήθηκαν σε ασκήσεις με πραγματικά πυρά, συνομίλησε με όλο το προσωπικό και προσπάθησε να καταστήσει σαφές σε όλο το προσωπικό ότι μπορεί να φέρει γαλόνια αλλά και αυτός όπως όλη ανώτατη ηγεσία του Στρατού είναι και πρέπει να είναι απλοί στρατιώτες στην πατρίδα.

Η καταδρομική αυτή επίσκεψη από τους αρχηγούς ΓΕΣ και ΑΣΔΕΝ που δεν άφησαν εκτός από το πρόγραμμά τους τη Σύμη , τη Στρογγύλη και τη Ρω αποτελεί μία απάντηση στους στρατηγούς της Άγκυρας που κάνοντας κατάχρηση του διεθνούς ναυτικού δικαίου πραγματοποιούν αεροναυτική  άσκηση στην «καρδιά» του Αιγαίου.

Και οι δύο αντιστράτηγοι ζήτησαν από όποιον φοράει στολή να είναι σε επαγρύπνηση  και να μην ξεχνούν όλα όσα διδάχτηκαν να πράττουν κατά την εκπαίδευσή τους.

Γ. Κοκ.