Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.

 

Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη

Ποικιλομορφία «κρύβουν» τα δίδυμα του επαναληπτικού γύρου των δημοτικών εκλογών στους Δήμους άνω των 100.000 κατοίκων. Μάχες και κόντρες εσωκομματικές (όπως στον Δήμο Κορεδλιού Ευόσμου όπου και οι δύο υποψήφιοι είναι μεν ανεξάρτητοι προέρχονται όμως και οι δύο από τη ΝΔ), μάχες ενδοκυβερνητικές (όπως στη Θεσσαλονίκη όπου ο Γιάννης Μπουτάρης στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και ο Σταύρος Καλαφάτης από τη ΝΔ) αλλά φυσικά και τη μητέρα των μαχών στον Δήμο Αθηναίων

 
Εδώ ο Γιώργος Καμίνης ο οποίος υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ τη ΔΗΜΑΡ και στον δεύτερο γύρο και από τη ΝΔ θα αντιμετωπίσει στον β' γύρο τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδη με τη διαφορά στον πρώτο γύρο μεταξύ τους να είναι μόλις μία μονάδα. 
 
Στην Καλλιθεά ο ανεξάρτητος Δημήτρης Κάρναβος έλαβε στον α' γύρο  21,79% και θα αντιμετωπίσει την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ  Βασιλική Μαργαρίτη ΠΑΣΟΚ η οποία πήρε 19,26%. 
 
Στον Πειραιά η μεγάλη ανατροπή ήρθε από τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη ο οποίος ήρθε πρώτος με 33,28 και στον β' γύρο θα αναμετρηθεί με τον απερχόμενο δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο υποστηριζόμενο από τη ΝΔ ο οποίος έλαβε  31,33%. 
 
Στον δήμο Αχαρνών ο ανεξάρτητος Σωτήρης Ντούρος προηγήθηκε στον πρώτο γύρο με 22,94% και θα αναμετρηθεί με τον υποψήφιο που υποστηρίζεται από του Οικολόγους Πράσινους,  Ιωάννης Κασσαβό ο οποίος πήρε στον πρώτο γύρο  22,51%.
 
Στη Θεσσαλονίκη η μάχη είναι μεταξύ του Γιάννη Μπουτάρη (36,04%) και του  Σταύρου Καλαφάτη (26,16%). 
 
Στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου αναμετρώνται ο Πέτρος Σούλας ανεξάρτητος προερχόμενος από τη ΝΔ (32,29%) με τον επίσης ανεξάρτητο προερχόμενο από τη ΝΔ Ευστάθιο Λαφαζανίδη (27,40%).  
 
Στα Γιάννενα σκληρή μάχη μεταξύ του Νικολάου Γκόντου που υποστηρίζεται από τη ΝΔ (34,96%) και του Θωμά Μπέγκα από τη  ΔΗΜΑΡ (33,25%). 
 
Στη Λάρισα η Ειρήνη Καραλαριώτου  από τη ΝΔ (23,24%) αναμετράται με τον Απόστολο  Καλογιάννη του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων Πράσινων(22,62%). 
 
Στον δήμο Βόλου ο Αχιλλέας Μπέος με  38,29% στον πρώτο γύρο αντιμάχεται τον  Μαργαρίτη Πατσιαντά υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Οικολόγους Πράσινους ο οποίος έλαβε 24,82%. 
 
Στην Κέρκυρα ο Κωνσνταντίνος Νικολούζος του ΣΥΡΙΖΑ (31,39%) είναι αντιμέτωπος με την Μερόπη Υδραίου από τη ΝΔ (26,24%).
 
Στη Χαλκίδα ο Αθανάσιος Ζεμπίλης με 40,83% αντιμέτωπος με τον   Χρηστο Παγώνης 30,62% και οι δύο ανεξάρτητοι. 
 
Στην Πάτρα ο Κωνσταντίνος Πελετίδης του ΚΚΕ πέρασε πρώτος στον δεύτερο γύρο με 25,06% και είναι αντιμέτωπος με τον Κ. Χριστόπουλο από τη ΝΔ ο οποίος έλαβε 23,94%. 
 
Στη Ρόδο ο ανεξάρτητος  Χατζηδιάκος Φώτης (39,21%) είναι αντιμέτωπος με τον υποψήφιο της ΝΔ Καρίκη Ευστράτιο (23,33%). 
 
Στο Ηράκλειο ο εκ του ΠΑΣΟΚ αν και ανεξάρτητος  Κουράκης Ιωάννης πέρασε στον δεύτερο γύρο με  40,92% έναντι του Β. Λαμπρινού με 28,27%. 
 
Τέλος στα Χανιά ο Αναστάσιος Βάμβουκας από τη ΔΗΜΑΡ ήρθε πρώτος με 30.33% και αντιμετωπίζει στον β γύρο τον πρώην στέλεχος αλλα ανεξάρτητο υποψήφιο Μανώλη Σκουλάκη (27,97%).