Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα. 

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Μόνο μία Περιφέρεια εξέλεξε τοπικό άρχοντα από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών: η Ήπειρος ψήφισε τον Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Στις υπόλοιπες, η μάχη που θα δοθεί είναι σκληρή και κάθε προγνωστικό είναι παρακινδυνευμένο.

Στην Αττική η Ρένα Δούρου και ο Γιάννης Σγουρός κονταροχτυπιούνται στη «μητέρα των μαχών» για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ο κυβερνητικός συνασπισμός στηρίζει τον απερχόμενο περιφερειάρχη που κατάφερε να... διχάσει τη ΔΗΜΑΡ, καθώς τα μισά στελέχη ήδη έχουν δηλώσει πολιτική φιλία.

Αντίστοιχης πολιτικής και επικοινωνιακής σημασίας για τα δύο κόμματα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου ο Οδυσσέας Βουδούρης, αμφιλεγόμενη επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να εκθρονίσει τον Πέτρο Τατούλη.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ερίζουν επίσης, για τα Ιόνια Νησιά, όπου τον απερχόμενο Σπύρο Σπύρου απειλεί ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος και στη Στερεά Ελλάδα όπου ο Κώστας Μπακογιάννης αντιμετωπίζει τον  Βαγγέλη Αποστόλου.

Η μάχη του Γιώργου Δακή με τον Θεόδωρο Καρυπίδη στη Δυτική Μακεδονία δεν μπορεί να νοηθει ως... «δημοψήφισμα», αφού ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά δεν στήριξε τον δεύτερο διεκδικητή.

Υπάρχουν όμως και ενδοκυβερνητικές «κόντρες», ανάμεσα σε υποψηφίους που στηρίζονται ή προέρχονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Στην Ανατολική Μακεδονία ο Γιώργος Παυλίδης και ο Αριστείδης Γιαννακίδης, στη Θεσσαλονίκη ο Κώστας Αγοραστός και ο Νίκος Τσιλιμίγκας, στο Βόρειο Αιγαίο η Χριστιάνα Καλογήρου και ο Αθανάσιος Γιακαλής, στη Δυτική Ελλάδα ο Ανδρέας Κατσανιώτης και ο Απόστολος Κατσιφάρας, στην Κρήτη ο Σεραφείμ Τσόκας και ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην Κεντρική Μακεδονία, μαίνεται ο «μπλε εμφύλιος», ανάμεσα στον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον εκλεκτό της Συγρού Γιάννη Ιωαννίδη.