Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.

Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Στη Χαριλάου Τρικούπη είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι, με τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων. Δεν είναι πως η Ελιά πάει για θρίαμβο, αλλά δεν πάει και για καταστροφή όπως διαφαίνονταν στα γκάλοπ, τους τελευταίους μήνες.

Φαίνεται πως τα πολλά που γράφτηκαν πάνω στο σενάριο πως το ΠΑΣΟΚ θα καταρρεύσει στις ευρωεκλογές ,δεν θα βρουν πεδίο για να γίνουν άμεσα.

Όμως η πραγματικότητα είναι πως ακόμη και στο σενάριο που τα πράγματα κυλήσουν ομαλά για το ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος δεν έχει πολύ χρόνο.

Υπάρχουν πολλοί που αμφισβητούν τον Ευάγγελο Βενιζέλο και δεν βλέπουν με καλό μάτι την τακτική του. Πολλοί ζητούν συνέδριο και δεν αποκλείεται ο ίδιος να πει ναι στη διεξαγωγή συνεδρίου για να κερδίσει χρόνο.

Την ίδια ώρα θα προσπαθήσει να ενισχυθεί εντός της Βουλής.

Έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις και βρίσκονται στο τελικό στάδιο για να βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο θα επανενταχθούν στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χρήστος Αηδόνης από τη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει συζητήσεις και με τον Μίμη Ανδρουλάκη και με τον Θεόδωρο Παραστατίδη, χωρίς έως ώρας να έχει απαντήσει κάποιος από τους δύο.

Το πιθανότερο σενάριο πάντως έκανα να ενταχθούν οργανικά στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ καθώς κάποιες σκέψεις που έγιναν ,για να δημιουργηθεί νέα κοινοβουλευτική ομάδα της Ελιάς θα προκαλέσει πόλεμο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.