current views are: 1

25 Μαΐου 2014
Δημοσίευση05:43

Στις 22:00 η πρώτη εκτίμηση για τις ευρωεκλογές

Στις 22:00 της Κυριακής αναμένεται η πρώτη εκτίμηση για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, σύμφωνα με τη Singular Logic, ενώ η πρώτη ασφαλής εκτίμηση δεν πρέπει να αναμένεται πριν από τη 1:00.

Δημοσίευση 05:43’
αρθρο-newpost

Στις 22:00 της Κυριακής αναμένεται η πρώτη εκτίμηση για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, σύμφωνα με τη Singular Logic, ενώ η πρώτη ασφαλής εκτίμηση δεν πρέπει να αναμένεται πριν από τη 1:00.

Στις 22:00 της Κυριακής αναμένεται η πρώτη εκτίμηση για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, σύμφωνα με τη Singular Logic, ενώ η πρώτη ασφαλής εκτίμηση δεν πρέπει να αναμένεται πριν από τη 1:00.

Όπως επισήμαναν, έχει ζητηθεί από το 60% των 4.900 εκλογικών τμημάτων που συμμετέχουν στο σύστημα ασφαλούς μετάδοσης αποτελεσμάτων (SRT) να δώσουν προτεραιότητα, κατά την καταμέτρηση, στα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών. Από τα υπόλοιπα τμήματα που συμμετέχουν στο σύστημα, από το 20% ζητήθηκε να δώσει προτεραιότητα στις δημοτικές και από το 20% στις περιφερειακές εκλογές.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλγογές δεν πρόκειται να υπάρξει ασφαλής εκτίμηση στη διάρκεια της νύχτας. Τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να ρέουν κανονικά μετά τις 19:00, οπότε κλείνουν οι κάλπες. Για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, θα είναι δυνατή μια πρώτη εκτίμηση στις 22:00, εφόσον οι αντιπρόσωποι καταφέρουν να πείσουν τους εναγωνίως αναμένοντες υποψήφιους τοπικούς άρχοντες ότι θα πρέπει να γίνει, πρώτα, καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για τις ευρωεκλογές.

Όσον αφορά στη  σταυροδοσία για τις ευρωεκλογές, ανακοινώθηκε ότι έχει γίνει προετοιμασία προκειμένου το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με τη Singular, να μπορέσουν να παραδώσουν στη ροή των αποτελεσμάτων, τη σταυροδοσία των υποψηφίων ευρωβουλευτών αλλά και οριστικά στοιχεία για τα ελληνικά κόμματα που εκλέγονται στο Ευρωκοινοβούλιο έως τη Δευτέρα το βράδυ.

Συνολικά, σε αυτή τη δεύτερη Κυριακή για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και μοναδική για τις ευρωεκλογές, στα 22.561 εκλογικά τμήματα της χώρας οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν για 40 κόμματα και 1.251 υποψηφίους στις ευρωεκλογές, για 211 δήμους και 422 συνδυασμούς στις δημοτικές, για 12 Περιφέρειες και 24 συνδυασμούς στις περιφερειακές εκλογές.


σχετικα αρθρα