current views are: 3

25 Μαΐου 2014
Δημοσίευση07:43

Παπανδρέου: Να μην αφήσουμε στη μέση αυτό που άρχισε το ΠΑΣΟΚ

Στη Νέα Ερυθραία άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Δημοσίευση 07:43’
αρθρο-newpost

Στη Νέα Ερυθραία άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα. 

Στη Νέα Ερυθραία άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στέλνοντας μήνυμα στήριξης στο ΠΑΣΟΚ.

«Τις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα σηκώσαμε ένα βάρος που δεν μας αναλογούσε. Κάναμε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στα χρονικά, αψηφώντας πολιτικό κόστος, σκεφτόμενοι μόνο το εθνικό συμφέρον και βέβαια την απειλή μιας χρεοκοπίας. Και αυτά τα κάναμε μέσα σε μια Ευρώπη συντηρητική που υπέκυπτε στις φοβίες και τις πιέσεις των αγορών, αντί να ορθώσει συλλογικά το ανάστημα για μια άλλη πολιτική, μια πολιτική αλληλεγγύης που θα σεβόταν τον πόνο προσαρμογής όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και πολλών άλλων λαών», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα “αυτός ο κύκλος να κλείνει πια”, υπογραμμίζοντας ότι είναι ανάγκη αύριο “να απαντήσουμε σε αυτές τις συντηρητικές επιλογές, να παλέψουμε για μια Ευρώπη δημοκρατική, κοντά στον πολίτη, που σπάει το φαύλο κύκλο της ανεργίας και εμπεδώνει μια κοινωνία πιο ανθρώπινη».

Ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στην Ελλάδα, είπε ότι “εδώ, σε αυτό τον τόπο, δεν πρέπει να αφήσουμε στη μέση αυτό που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ, να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις από το πελατειακό πολιτικό σύστημα και τις εξαρτήσεις από τα πάσης φύσεως κατεστημένα. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα κράτος δικαίου, διαφάνειας και ισονομίας. Να μπορούμε δηλαδή να σταθούμε στα δικά μας πόδια. Πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμογή υπάρχει και το όραμα, το όραμα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη. Από αύριο αυτό είναι το διακύβευμα για τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου”.


σχετικα αρθρα