current views are: 2

25 Μαΐου 2014
Δημοσίευση14:44

Καταγγελίες για παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία επικαλείται το «Ποτάμι»

Για καταγγελίες πολιτών περί έλλειψης ψηφοδελτίων του Ποταμιού, που πληθαίνουν ανησυχητικά από το πρωί κάνει λόγο η εκλογική επιτροπή του κόμματος του Σταύρου Θεοδωρλακη. 

Δημοσίευση 14:44’
αρθρο-newpost

Για καταγγελίες πολιτών περί έλλειψης ψηφοδελτίων του Ποταμιού, που πληθαίνουν ανησυχητικά από το πρωί κάνει λόγο η εκλογική επιτροπή του κόμματος του Σταύρου Θεοδωρλακη. 

Για καταγγελίες πολιτών περί έλλειψης ψηφοδελτίων του Ποταμιού, που πληθαίνουν ανησυχητικά από το πρωί κάνει λόγο η εκλογική επιτροπή του κόμματος του Σταύρου Θεοδωρλακη. «Μέχρι τις 4 το απόγευμα» δηλώνουν «είχαμε 62 συγκεκριμένες καταγγελίες για εκλογικά τμήματα που δεν έδιναν ψηφοδέλτια του Ποταμιού. Κρούσματα είχαμε κυρίως στις περιοχές Αργυρούπολη, Κηφισιά, Κορυδαλλό, Σέρρες, Παλλήνη, Εύοσμο και Πανόραμα Θεσσαλονίκης, Καλλιθέα, Ταύρο, Χαλκίδα, Αγρίνιο, Βουλιαγμένη, Πάτρα, Ξάνθη».

Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα. 

Και προσθέτουν: «Επειδή πρόθεσή μας είναι να διευκολύνουμε την εκλογική διαδικασία και όχι να την δυναμιτίσουμε, δεν δημοσιοποιούμε τους αριθμούς των συγκεκριμένων τμημάτων, αλλά θα ενημερώσουμε μετά την λήξη της ψηφοφορίας τόσο το υπουργείο Εσωτερικών όσο και τους δικαστικούς εφόρους».

Μέχρι τότε, όμως, το Ποτάμι καλεί «τους δικαστικούς αντιπροσώπους να εποπτεύουν οι ίδιοι το μοίρασμα των ψηφοδελτίων και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να ψηφίζουν οι πολίτες το κόμμα της επιλογής τους χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να ζητούν ονομαστικά κάποιο ψηφοδέλτιο, γεγονός που καταργεί την μυστικότητα της ψηφοφορίας».

Τέλος από το Ποτάμι δηλώνουν ότι δεν θα μείνουν παρατηρητές σε μια προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος και πριν κλείσουν οι κάλπες οι επόπτες του κόμματος θα μπουν στα εκλογικά τμήματα για να παραστούν στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.


σχετικα αρθρα