Ισορροπημένο έκρινε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όπως αυτό προκύπτει από την πρώτη εκτίμηση του υπουργείου Εσωτερικών, η Γιάννα Αγγελοπούλου σε συνέντευξή της στον Alpha. 

Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.

«Βλέπω μια ισορροπία στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και είναι καλοδεχούμενη. Είναι ευτυχής που εμφανίζονται νέες δυναμικές και νέα κόμματα» σημείωσε η κυρία Αγγελοπούλου και πρόσθεσε ότι φαίνεται πια πως οι πολίτες δηλώνουν τι θέλουν  χωρίς πελατειακές σχέσεις. 

Σχετικά με το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Αγγελοπούλου ανέφερε ότι συνδυασμοί που πριν δύο- τρία χρόνια είχαν πολύ χαμηλά ποσοστά σήμερα συγκεντρώνουν υψηλά και άλλοι συνδυασμοί που είχαν μεγάλη μερίδα του λέοντος σήμερα καταποντίζονται. «Κάθετι που μετεξελίσσεται είναι άξιο προσοχής».

Η κυρία Αγγελοπούλου επίσης σχολίασε ότι είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, ενώ έκανε λόγο για «φαινόμενο Μαρινάκη» στον Πειραιά. Όπως εξήγησε, «Ο κ. Μαρινάκης δεν είναι απλώς επιχειρηματίας. Όταν εμφανίζεται κάτι στα κοινά που δεν προέρχεται από την πολιτική είναι ανησυχητικό. Δεν συμφωνώ με την γηπεδοποίηση και σκοτεινές καταστάσεις στην πολιτική. Στον Πειραιά δεν υπάρχει Μώραλης, αλλά μόνο Μαρινάκης».

Αναφερόμενη στο δήμο Αθήνας, επεσήμανε ότι «έχοντας διατελέσει δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα και ψηφίστηκα για να κάνω έργο, οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν κάποιον που πραγματικά θα πράξει έργο στον δήμο». Το πατατράκ της προγούμενης Κυριακής δεν πρέπει να επαναληφθεί. Πρέπει να βγει αυτός που θα ασχοληθεί με την Αθήνα, συμπλήρωσε.

Τέλος, σχετικά με το αν η ίδια έχει βλέψεις για την πολιτική, επανέλεβε ότι δεν επιθυμεί να κάνει πολιτικό κόμμα ενώ σημείωσε ότι «ασχολούμαι με τα κοινά γιατί είναι υποχρέωσή μου». Παράλληλα, ερωτηθείς αν αλλάξει το Σύνταγμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται από τον λαό, αν θα ενδιαφερόταν να ασχοληθεί, η κυρία Αγγελοπούλου άφησε «ανοιχτά» ενδεχόμενα τονίζοντας ότι το να θέλεις να προσφέρεις στη χώρα σου είναι υγιές, εγώ όμως θέλω να έχω την απόλυτη ευθύνη της θέσεώς μου.