Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα. 

Επικαιροποίηση τη της προγραμματικής συμφωνίας θα ζητήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος όπως δήλωσε σε δήλωσή του σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών. 

Όπως είπε η νέα προγραμματική συφμωνία είναι επιβεβλημένη και θα πρέπει να έχει στόχο την διεύρυνση της πολιτικής και κοινοβουλευτικής βάσης της κυβέρνησης για στήριξη της προσπάθειας. 

Παράλληλα επεσήμανε πως «το συνδυαστικό αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει ότι οι ψηφοφόροι απέρριψαν τον εκβιασμό του κ. Τσίπρα. Η τεχνητή επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ Δεν καρποφόρησε. Η οροφή του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη».

Όπως σημείωσε, «η τεχνητή πόλωση άφησε αδιάφορη τη μεγάλη πλειοψηφία της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών. Η κοινωνία μας έστειλε μηνύματα τα οποία και τα ακούμε και τα καταλαβαίνουμε. Ξέρουμε πολύ καλά τι περνούν οι συμπολίτες μας».

«Τώρα βγάζουμε επιτέλους το κεφάλι μας από το νερό», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος και προανήγγειλε την αποκατάσταση αδικιών καθώς και υπεράκλυψη του χαμένου εδάφους.

«Δική μας υποχρέωση είναι να διασφαλίσουμε το προοδευτικό πρόσημο της κυβέρνησης» είπε και προσέθεσε ότι «αυτό που τώρα χρειαζόμαστε είναι να ενώσουμε τώρα το έθνος που κάποιοι διχάζουν στο τεχνητό δίλημμα μνημόνιο – αντιμνημόνιο». 

Παράλληλα προανήγγειλε πρωτοβουλίες για ενίσχυση του κεντροαριστερού χώρου, και σε αυτό το πλαίσιο είπε πως θα πραγματοποιηθεί ιδρυτικό συνέδριο της Ελιάς τον Οκτώβριο.