Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.

«Δώσαμε ένα σπουδαίο αγώνα και η πλειονότητα των πολιτών το κατανόησε. Δώσαμε αγώνα κόντρα στις προβλέψεις και στα συμφέροντα», τόνισε η Ρένα Δούρου σε δήλωσή της για τη νίκη της στην περιφέρεια Αττικής.

«Ξέρουμε ότι η μάχη που σήμερα κερδήθηκε είναι αρχή» είπε και προσέθεσε:

«Αύριο ξεκινά πόλεμος στα συμφέροντα, να αλλάξουμε τη ζωή των κατοίκων της Αττικής, να αλλάξουμε τη ζωή των κατοίκων της Ελλάδας».

«Εμείς με τους πολίτες για τους πολίτες από τους πολίτες δίνουμε τα εχέγγυα ότι δεν θα υπάρχουν πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίες» συνέχισε και επεσήμανε πως «θα πορευτούμε όλοι μαζί και έτσι θα κυβερνήσουμε τη μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδας».

«Η Ρένα Δούρου κατέγραψε ιστορική νίκη που συνδυάζεται με ένα ιστορικό αποτέλεσμα» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του και τόνισε πως «για πρώτη φορά στη χώρα μας με την ψήφο του λαού μας η Αριστερά κερδίζει μία εκλογική αναμέτρηση σε κεντρικό επίπεδο».

«Ο λαός μας στέλνει ισχυρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη και το μήνυμα είναι ότι αυτός ο λαός δεν βολεύεται με λιγότερο ήλιο, δεν βολεύεται με λιγότερη αξιοπρέπεια, βολεύεται με δικαιοσύνη αξιοπρέπεια» είπε και προσέθεσε:

«Αναλάβαμε ιστορική ευθύνη, σήμερα όλη η Ευρώπη μιλάει για τον ελληνικό λαό που καταδίκασε αυτούς που την έκαναν πειραματόζωο λιτότητας».

«Στο Μέγαρο Μαξίμου και κάποια ΜΜΕ κάνουν ότι δεν κατάλαβαν τη νίκη μας» είπε. «Θα επειμένουμε», συνέχισε και προσέθεσε: «Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να φύγουν από μόνοι τους, εμείς θα τους ρίξουμε με τους αγώνες μας».