Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα. 

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 3,77%, άνοδο της Χρυσής Αυγής αλλά και ραγδαία πτώση της ΔΗΜΑΡ μερικά από τα όσα κατέγραψαν τα αποτελέσματα των χθεσινών Ευρωεκλογών. 

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 26,55% (έξι έδρες) και ακολουθεί η ΝΔ με 22,78% (πέντε έδρες). Η Χρυσή Αυγή αυξάνει τα ποσοστά της σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές και συγκεντρώνει 9,39% (τρεις έδρες). Η Ελιά λαμβάνει 8,03%, ενώ το νεοεισερχόμενο Ποτάμι εκλέγει δύο ευρωβουλευτές συγκεντρώνοντας 6,61%. Το ΚΚΕ ακολουθεί με 6,06% και δύο έδρες, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σημειώνουν πτώση στα ποσοστά τους σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές λαμβάνοντας 3,44% και μία έδρα. 

Ο ΛΑΟΣ επανεμφανίζεται στο πολιτικό σκηνικό συγκεντρώνοντας 2,69%, την ώρα που η Δημοκρατική Αριστερά καταρρέει καθώς συγκεντρώνει μόλις 1,2%.

Η μάχη του σταυρού

Ενώ ολοκληρώνεται η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων τα οποία και έδωσαν στα κόμματα τα ποσοστά που λαμβάνουν στις ευρωεκλογές, τώρα η μάχη δίνεται στην καταμέτρηση των σταυρών για την ανάδειξη των ευρωβουλευτών.

Με καταμετρημένο το 7,8%, επικρατέστεροι είναι:

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Μανώλης Γλέζος, Σοφία Σακοράφα, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γεώργιος Κατρούγκαλος, Κων. Χρυσόγονος.

Από τη ΝΔ, οι Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Θεόδωρος Ζαγοράκης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος.

Από τη Χρυσή Αυγή, οι Ελευθέριος Συναδινός, Λάμπρος Φουντούλης, Γεώργιος Επιτήδειος

Από την «Ελιά», οι Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή

Από το «Ποτάμι», οι Γεώργιος Γραμματικάκης και Νίκος Ορφανός

Από το ΚΚΕ, οι Κων. Παπαδάκης και Σωτήρης Ζαριανόπουλος

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Νότης Μαριάς