current views are: 1

26 Μαΐου 2014
Δημοσίευση07:02

Ο Βενιζέλος πήρε βαθιά ανάσα από το αποτέλεσμα των εκλογών

Ιδρυτικό συνέδριο της δημοκρατικής παράταξης για την μεγάλη Κεντροαριστερά προανήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σαφώς ικανοποιημένος από τις εκλογικές επιδόσεις της “Ελιάς”.

Δημοσίευση 07:02’
αρθρο-newpost

Ιδρυτικό συνέδριο της δημοκρατικής παράταξης για την μεγάλη Κεντροαριστερά προανήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σαφώς ικανοποιημένος από τις εκλογικές επιδόσεις της “Ελιάς”.

Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα. 

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Ιδρυτικό συνέδριο της δημοκρατικής παράταξης για την μεγάλη Κεντροαριστερά προανήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σαφώς ικανοποιημένος από τις εκλογικές επιδόσεις της “Ελιάς”

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και το επιτελείο του αφού αξιοποίησαν στο έπακρο τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, προσπέρασαν με σχετική ευκολία το γεγονός ότι οι κεντροαριστερές δυνάμεις ηττήθηκαν στις περισσότερες περιφέρειες που αναμετρήθηκαν την δεύτερη Κυριακή και επιπλέον χάθηκαν μέσα από τα χέρια του ΠΑΣΟΚ αρκετοί μεγάλοι δήμοι της χώρας. Η Χαριλάου Τρικούπη προτίμησε να δει την “μεγάλη εικόνα” δηλαδή τις νίκες Καμίνη, Μπουτάρη και την καλή επίδοση Σγουρού, όπως επίσης και να σταθεί στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών που τελικώς ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για την Ελιά, δεδομένων των μετρήσεων της κοινής γνώμης που είχαν προηγηθεί.  

Με το χθεσινό αποτέλεσμα η «Ελιά» εξασφαλίζει δύο ευρωβουλευτές και ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος παίρνει μία μεγάλη ανάσα καθώς φαίνεται ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο άμεσης αμφισβήτησής του. 

Παρ’ όλα αυτά προτού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκινήσει την διαδικασία ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς -κάτι που επίσης ανακοίνωσε το βράδυ- θα επιδιώξει να ξεκαθαρίσει την εικόνα στο εσωτερικό του κόμματος “προκαλώντας” και τον Γιώργο Παπανδρέου ή τους όποιους εσωκομματικούς αντιπάλους να διασαφηνίσουν τις προθέσεις τους. Κι αυτό διότι η χθεσινή δήλωση στήριξης του πρώην πρωθυπουργού μόνο για την Ελιά δεν ήταν αφού ο κ. Παπανδρέου περιορίστηκε να μιλήσει για την Ευρώπη και τον ρόλο που διαδραμάτισε το ΠΑΣΟΚ στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. 

Σε ό,τι αφορά τα περί ανασύνθεσης της κεντροαριστεράς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα απευθυνθεί και στην τσαλακωμένη ΔΗΜΑΡ και στο ψαλιδισμένο «Ποτάμι», ενώ θα ζητήσει από τον κ. Παπούλια να επιδιώξει την ενότητα του έθνους με την συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πέραν των εσωκομματικών θα επεκταθεί και στα ενδοκυβερνητικά. Με τον τρόπο του ζήτησε από τον πρωθυπουργό άμεσο ανασχηματισμό και ενδυνάμωση του προοδευτικού πόλου στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Επιπλέον αξίωσε επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας προκειμένου αυτή να αποκτήσει προοδευτική κατεύθυνση. Το θέμα είναι πώς θα αντιδράσει ο κ. Σαμαράς στα αιτήματα του μικρού εταίρου…


σχετικα αρθρα