Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.

Σε σκληρή δήλωση προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο μετά τις συνάντηση του με τον Κάρολο Παπούλια. 

Ο κ. Τσίπρας με τον αέρα της πρωτιάς κάλεσε τον Πρωθυπουργό να «συγκυβερνήσουν» ενώ απαίτησε να μην προωθήσει καμία αλλαγή από αυτές που προετοίμαζε όπως περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις.

Έβαλε μάλιστα βέτο για τον διορισμό του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και του έλληνα επιτρόπου στην Ε.Ε. υποστηρίζοντας πως δεν νομιμοποιούνται να το κάνουν καθώς είναι μειοψηφία.

Όπως έγραφε νωρίτερα το newpost.gr ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δέχθηκε εισηγήσεις από στελέχη του κόμματος να επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να του επαναλάβει ότι «η δικομματική κυβέρνηση έχει χάσει κάθε ηθική και πολιτική νομιμοποίηση» ζητώντας του εμμέσα να πάρει πρωτοβουλίες.  

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι:

«Έχουμε μια ιστορική πολιτική ανατροπή και νέους συσχετισμούς δύναμης. Δεν είναι μόνο η μεγάλη σηματνική καθαρή νίκη με 4 μονάδες, αλλά και το γεγονός ότι τα δυο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού έχουν απώλεια 11 μονάδων από τις εθνικές εκλογές του ΄12. Αν χθες είχαμε εθνικές εκλογές τα δύο κόμματα θα είχαν 94 βουλευτές από 162 που έχουν σήμερα.

Αυτό συνιστά μια πολύ μεγάλη δυσαρμονία ανάμεσσα στη λαϊκή βούληση και τους συσχετισμούς στη Βουλή. Όταν καταγράφεται μια τόσο έντονη δυσαρμονία κανείς δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε κρίσιμε αποφάσεις που θα δεσμεύσουν χώρα κια λαό για τα επόμενα χρόνια. Και φυσικά δεν νομιμοποιείται να εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κατέθεσα στον ΠτΔ ότι πρέπει με συντεταγμένο και ομαλό τρόπο να υπάρξει το συντομόετερο δυνατό προσφυγή σε εθνικές εκλογές προκειμένου να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα. 

Ο πρωθυπουργός παρουσιάστηκε χθες σαν να κέρδισε αυτός με 4 μονάδες. Τον καλω να μη διανοηθεί να εφαρμόσει τα σχέδια που είχε στα συρτάρια του για μετά τις εκλογές. Να μην εφαρμόσει σκληρά μέτρα, να μην προχωρήσει σε εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, του νερού, των παραλιών μας ή φιλέτων ιδιαίτερου κάλλους. 

Προειδοποιούμε τον πρωθυπουργό να μην διανοηθεί να προχωρησει στον διορισμό του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του επόμενου επιτρόπου της Ε.Ε. χωρίς τη συμφωνία του μεγαλύτερου κόμματος της χώρας. Δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις για τα επόμενα χρόνια με ποσοστά μειοψηφίας».