“Μην ασχολείστε με την αστυνομία, ασχοληθείτε με την ουσία του προβλήματος στην Κερατέα και συζητήστε τις λύσεις που εξυπηρετούν το συλλογικό συμφέρον”, προέτρεψε το ακροατήριό του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Θανάση Μπούρα για την εγκληματικότητα στην Αττική.

Ο κ. Παπουτσής υποστήριξε πως όσοι εστιάζονται στην παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή, έχουν πολιτικές επιδιώξεις και επιζητούν να προκαλέσουν την νομιμότητα και διευκρίνισε πως η Αστυνομία θα φύγει από την Κερατέα, «αμέσως μόλις πρυτανεύσει η λογική, η υπευθυνότητα, ο ειλικρινής διάλογος».

Απαντώντας στις ανησυχίες που εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, για όξυνση του κλίματος μεταξύ των κατοίκων της Κερατέας και των αστυνομικών δυνάμεων, για το γνωστό ζήτημα της εγκατάστασης ΧΥΤΥ στην περιοχή, ο κ. Παπουτσής υπογράμμισε πως το πρόβλημα δεν είναι αστυνομικό, «αλλά έχει να κάνει αυστηρά με την επίλυση ενός συλλογικού προβλήματος ολόκληρης της Αττικής που είναι η διαχείριση των απορριμμάτων».

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπενθύμισε πως η πρόταση της κυβέρνησης δεν αφορά χωματερή, «αλλά εργοστάσιο, συνθήκες πλήρους προστασίας του περιβάλλοντος και επεξεργασία των σκουπιδιών της τοπικής περιοχής».

«Τοπικοί παράγοντες και, δεν ξέρω ποια, άλλα κέντρα, είναι αυτά που επιδιώκουν τη σύγκρουση και μόνο τη σύγκρουση και ασχολούνται με την Αστυνομία», ανέφερε ο κ. Παπουτσής.

«Αυτοί που στείρα ζητούν την απομάκρυνση της Αστυνομίας, απλά αποπροσανατολίζουν από την ουσία του προβλήματος. Ίσως γιατί στην πραγματικότητα δεν έχουν επιχειρήματα. Ίσως γιατί στην πραγματικότητα έχουν άλλες, πολιτικές επιδιώξεις, και δεν διστάζω να το πω. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η μοναδική τους επιδίωξή είναι η πρόκληση προς τη νομιμότητα και προς την ίδια την κυριαρχία του ελληνικού λαού, όπως αυτή εκφράζεται με τους νόμους», σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Κάντε διάλογο, γιατί οδηγούμαστε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις» προέτρεψε τον υπουργό από πλευράς του, ο Θ. Μπούρας.