current views are: 1

26 Μαΐου 2014
Δημοσίευση12:57

Παπαδημούλης: Δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση η κυβέρνηση

«Δεν είναι πολιτικός σεισμός -αυτόν τον όρο είχα χρησιμοποιήσει για το πιο “νικηφόρο” σενάριο αλλά είναι μια μεγάλη επιτυχία που σημειώνει όλος ο διεθνής Τύπος, ακόμη και ο αντιαριστερός και οι μόνοι που κάνουν ότι δεν το έχουν καταλάβει είναι οι δικοί μας εδώ» δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα».

Δημοσίευση 12:57’
αρθρο-newpost

«Δεν είναι πολιτικός σεισμός -αυτόν τον όρο είχα χρησιμοποιήσει για το πιο “νικηφόρο” σενάριο αλλά είναι μια μεγάλη επιτυχία που σημειώνει όλος ο διεθνής Τύπος, ακόμη και ο αντιαριστερός και οι μόνοι που κάνουν ότι δεν το έχουν καταλάβει είναι οι δικοί μας εδώ» δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα».

Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.

​«Δεν είναι πολιτικός σεισμός -αυτόν τον όρο είχα χρησιμοποιήσει για το πιο “νικηφόρο” σενάριο αλλά είναι μια μεγάλη επιτυχία που σημειώνει όλος ο διεθνής Τύπος, ακόμη και ο αντιαριστερός και οι μόνοι που κάνουν ότι δεν το έχουν καταλάβει είναι οι δικοί μας εδώ» δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα».

Πρόσθεσε, αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να ανταποκριθεί με πολύ σοβαρότητα, ευθύνη και δουλειά στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, να μην επαναπαυτεί και να μην κομπορρημονεί. Μπορεί η κυβέρνηση να μη φεύγει αύριο και είναι πιθανό έως βέβαιο, ότι οι εθνικές εκλογές δεν θα αργήσουν και γι’ αυτό πρέπει να κάνει όλες τις αλλαγές και βελτιώσεις σε όλα τα επίπεδα, οι οποίες θα του επιτρέψουν να πείσει περισσότερους και περισσότερο ότι μπορεί να κυβερνήσει καλύτερα. Εννοώ, πρώτα απ’ όλα, να είναι ένα κόμμα του 25- 30% και όχι του 4% από πλευράς μαζικότητας και λειτουργίας.

Πρέπει να κάνουμε ακόμη πιο σαφή και πειστικό τον πολιτικό και προγραμματικό μας λόγο και να ανοιχθούμε και σε άλλο κόσμο, διότι δεν μπορούμε να έχουμε έναν λόγο που ταιριάζει στο 27% και μια οργανωτική δομή που μοιάζει με τον ΣΥΡΙΖΑ του 4%. Πρέπει να ενισχύσουμε τη συνεκτικότητα του πολιτικού μας λόγου και να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο μια πολιτική συμμαχιών σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο θέμα των κυβερνητικών συνεργασιών, τόνισε: 

«Ακόμη και αυτοδυναμία να πάρουμε και πάλι θα επιδιώξουμε κυβερνητικές συνεργασίες προς την κατεύθυνση όλων των πολιτικών δυνάμεων που θα μπουν στην επόμενη Βουλή, οι οποίες θα είναι διατεθειμένες να στηρίξουν μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και θα είναι διατεθειμένες να στηρίξουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ -όπως θα είναι το περιεχόμενο της λαϊκής εντολής- και θα στηρίξουν έτσι αυτή την κυβέρνηση είτε συμμετέχοντας σ’ αυτήν είτε με ψήφο στήριξης, είτε με ψήφο ανοχής… Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε την κινητικότητα στο χώρο της Κεντροαριστεράς που προκαλείται από τη μέτρια επίδοση του “Ποταμιού” και τη συρρίκνωση της ΔΗΜΑΡ και τη σχετική αντοχή του ΠΑΣΟΚ, το οποίο έπεσε, αλλά όχι τόσο πολύ όσο φοβόταν ο Βενιζέλος. Εδώ είμαστε. Το βέβαιο είναι ότι υπάρχει μια κοινωνική πόλωση που αντανακλάται και σε μια πολιτική πόλωση… Και με την πρόσθετη δύναμη που έδωσε ο λαός, θα προσπαθήσουμε να πάψει να εξευτελίζεται το Κοινοβούλιο με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τα κατεπείγοντα ή το σκασιαρχείο του Αντώνη Σαμαρά… Δεν νομίζω, ότι έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση αυτή η πλειοψηφία των εκατόν πενήντα-λίγο για να δεσμεύσει τη χώρα για δεκαετίες στο θέμα του χρέους ή πχ χωρίς τη συναίνεση του πρώτου κόμματος που είναι κατά τεκμήριο αυτήν τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ να παίρνονται επιλογές, όπως για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος…

Η διαπραγμάτευση για το χρέος, έτσι ώστε να καταστεί βιώσιμο -διότι τώρα είναι ολοφάνερο, ότι δεν είναι- πρέπει να την κάνει μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, αντί μια κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου. Δεν μπορούμε να επιβάλουμε αυτή την εξέλιξη, αλλά προετοιμαζόμαστε γι’ αυτήν, διότι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζονται με τη σκέψη, ότι θα έχουμε εθνικές εκλογές είτε το φθινόπωρο του 2014, είτε στις αρχές του 2015».


σχετικα αρθρα