Μια ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, δημιουργεί την εντύπωση ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου αποφεύγει τη… συνάντηση με τους βουλευτές.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τις σημερινές συνεδριάσεις των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας (ΚΤΕ) χωρίς ειδική αναφορά για την παρουσία του Γ. Παπακωνσταντίνου, όπως συνήθως γίνεται με τους άλλους βουλευτές. Στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών, σήμερα στις 11 το πρωί, αναφέρεται ότι οι βουλευτές θα ενημερωθούν από την «πολιτική ηγεσία του υπουργείου»,
Αντιθέτως, στις συνεδριάσεις των ΚΤΕ Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, στις 4:00 μ.μ., αναφέρεται ρητά το όνομα της Τίνας Μπιρμπίλη, όπως αναφέρεται και το όνομα του Γιάννη Ραγκούση ο οποίος στις 5μμ θα ενημερώσει για το νομοσχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, έχει κάθε λόγο να αποφεύγει τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και αυτό είναι πλέον γνωστό.
Πολλοί από αυτούς, δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να ψηφίζουν ες αεί μέτρα για να καλύπτουν τις αστοχίες και τις λανθασμένες προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου.
Για τον λόγο αυτό, ο κ. Παπακωνσταντίνου τις τελευταίες μέρες έχει αναλάβει μόνος του την υπεράσπιση των οικονομικών επιλογών, κάνοντας τον… γύρο των ραδιοφώνων με διαδοχικές συνεντεύξεις. Ουδείς εμφανίζεται πρόθυμος να τον υπερασπιστεί- το αντίθετο θα λέγαμε.
Με αυτό το δεδομένο, ο τσάρος έχει κάθε λόγο να αποφύγει τη σημερινή συνεδρίαση, όπου άσχετα με το αν τελικώς παραστεί, αναμένεται να ακούσει τα εξ αμάξης- παρόντας ή απόντας.
Εάν τελικώς «λιποτακτήσει» θα το μάθουμε σύντομα.