Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

«Για ποιά ανατροπή μιλά ο κ. Τσίπρας;», ρωτούν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αποτιμώντας το αποτέλεσμα των χθεσινών διπλών εκλογών.

Στις ευρωεκλογές, όπως σημειώνουν, παρά το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός ήταν κουρασμένος από τα δύο χρόνια σκληρών θυσιών, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε σχεδόν το ίδιο ποσοστό που είχε συγκεντρώσει στις εθνικές εκλογές του 2012.

Παράλληλα, στις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει καταγραφεί μια ξεκάθαρη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, λένε οι επιτελείς της Λεωφόρου Συγγρού. Συγκεκριμένα, υπενθυμίζουν ότι στις 13 περιφέρειες της χώρας, η Νέα Δημοκρατία ήρθε πρώτη στις επτά, συν την Κεντρική Μακεδονία, όπου εκλέχθηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μέλος της παράταξης, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε μόνο δύο. 

Επίσης, μεγάλη νίκη υπήρξε, έλεγαν τα γαλάζια στελέχη και στην αυτοδιοίκηση, όπου στις 51 πρωτεύουσες των νομών, η Νέα Δημοκρατία πήρε 26 δήμους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έξι. Στο Λεκανοπέδιο που έχει 66 δήμους, η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τους 29 και ο ΣΥΡΙΖΑ. Στη Θεσσαλονίκη των 14 δήμων, η Νέα Δημοκρατία έβγαλε εννέα δημάρχους και ο ΣΥΡΙΖΑ κανέναν.

Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι νίκες της Νέας Δημοκρατίας σε δήμους, όπως η Νάουσα και το Αγρίνιο, οι οποίοι πέρασαν σε γαλάζια χέρια έπειτα από 50 χρόνια!

Το πολιτικό συμπέρασμα από αυτές τις εκλογές, έλεγαν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, είναι ότι οι πολίτες επιδοκίμασαν τη στρατηγική της παράταξης για καθαρά αυτοδιοικητική ατζέντα, κόντρα στα σκληρά και ξεπερασμένα διλήμματα που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.