current views are: 3

27 Μαΐου 2014
Δημοσίευση03:52

ΣΥΡΙΖΑ:«Με τσιρότα νομίζουν ότι θα συνεχίσουν να κυβερνούν»

Ασπιρίνες που δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα χαρακτήρισαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα σχέδια της δικομματικής κυβέρνησης για ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος αφού όπως λένε αν δεν ακυρωθούν τα μνημόνια δεν έχουν καμία σημασία τα πρόσωπα .

Δημοσίευση 03:52’
αρθρο-newpost

Ασπιρίνες που δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα χαρακτήρισαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα σχέδια της δικομματικής κυβέρνησης για ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος αφού όπως λένε αν δεν ακυρωθούν τα μνημόνια δεν έχουν καμία σημασία τα πρόσωπα .

Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης  

«Ασπιρίνες που δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα» χαρακτήρισαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα σχέδια της δικομματικής κυβέρνησης για ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος αφού όπως λένε αν δεν ακυρωθούν τα μνημόνια δεν έχουν καμία σημασία τα πρόσωπα. « Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι υπάρχει λαϊκή δυσαρμονία αφού ο λαός τους καταψήφισε και έβγαλε πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα έλεγαν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Με τσιρότα νομίζουν ότι θα συνεχίσουν να κυβερνούν . Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες και ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος αντί να σιωπήσουν μπροστά στην συντριβή που υπέστησαν τα κόμματα τους προσπάθησαν να κάνουν την μέρα νύχτα προκειμένου να μειώσουν  την επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τους ενδιέφερε να ερμηνεύσουν το μήνυμα που τους έστειλαν οι πολίτες παρά μόνο να πουν ότι δεν πέφτει η κυβέρνηση τους.» 

Παρ όλα αυτά εμείς πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα πέσει από τους ίδιους επεσήμαναν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα .Η «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα μέσα στα κόμματα τους δεδομένου ότι οι ίδιοι μπορεί να μην πήραν το μήνυμα ,το έλαβαν όμως οι βουλευτές τους. Πολύ δύσκολα λοιπόν έλεγαν ακόμα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές και των δυο κομμάτων θα υπερψηφίσουν νέους σκληρούς νόμους και δύσκολα μέτρα.» 

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου είναι ακόμα αρνητικά και στα σενάρια που όπως λένε διακινεί η ΝΔ για αλλαγή του πρωθυπουργού και συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. « Για μας το ζητούμενο δεν είναι να μπούμε στην κυβέρνηση αλλά να αλλάξει η πολιτική των μνημονίων. Ο Αντ. Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι δέσμιοι και υπεύθυνοι αυτής της πολιτικής . Πως μπορούμε λοιπόν να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουμε για το πώς η Ελλάδα θα απεγκλωβιστεί από αυτή την κατάσταση όταν οι δυο τους είναι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης». 

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου έδιναν μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση σε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνοντας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου με ιδιαίτερα έντονο ύφος έστειλε μήνυμα προς τον πρωθυπουργό. «Σε κάθε περίπτωση τον καλώ να μη διανοηθεί να εφαρμόσει τα σχέδια που είχε έτοιμα στα συρτάρια του για μετά τις ευρωεκλογές είπε ο Αλέξης Τσίπρας . Τον καλώ να μη διανοηθεί να εφαρμόσει νέα σκληρά μέτρα λιτότητας, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απολύσεις. Να μη διανοηθεί την ιδιωτικοποίηση του σημαντικότερου δημόσιου αγαθού που είναι το νερό. Να μη διανοηθεί να προχωρήσει σε εκποιήσεις της δημόσιας περιουσίας και ιδιαίτερα των παραλιών μας ή φιλέτων ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που πρέπει να παραμείνουν στο δημόσιο πλούτο ως φυσική ανεκτίμητη κληρονομιά. 

Τέλος, προειδοποιούμε τον Πρωθυπουργό  να μη διανοηθεί να προχωρήσει στο διορισμό  του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και στο διορισμό του επόμενου Επιτρόπου της χώρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίχως τη συμφωνία του μεγαλύτερου κόμματος στη χώρα, δίχως την  ευρύτερη πολιτική συναίνεση». 

Το μήνυμα αυτό έλεγαν οι συνεργάτες του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης  δείχνει την πεποίθηση του Αλέξη Τσίπρα ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις με πρωταγωνιστικό ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ και γι αυτό ο πρόεδρος τους δεν θέλει η χώρα να έχει δεσμευθεί σε σημαντικά θέματα.


σχετικα αρθρα