Οικονόμου: Η αλλαγή ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ να μην αντιμετωπίζεται ως ταμπού

Οικονόμου: Η αλλαγή ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ να μην αντιμετωπίζεται ως ταμπού
Photo: eurokinissi

Την άποψη ότι το θέμα της ηγεσίας στη Δημοκρατική Αριστερά δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ταμπού εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα του κόμματος μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. 

Μιλώντας στο Mega ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «Αν ο κ.Κουβέλης πιστεύει ότι μπορεί να διευκολύνει τις εξελίξεις με την έννοια της συγκρότησης ενός συνεδρίου το οποίο θα πάρει γενναίες, αποφάσεις, μπορεί να βάλει τη Δημοκρατική Αριστερά στο κέντρο των εξελίξεων ξανά μαζί με την Ελιά, μαζί με το Ποτάμι». 

«Εγώ πιστεύω ότι μπορεί. Αλλά αν πιστεύει ο ίδιος ότι δεν μπορεί, ας βγει μία νέα ηγεσία. Ας μην είναι το ταμπού αυτό. Δηλαδή, τι είμαστε, σταλινικό κόμμα που άμα χάσουμε τον ηγέτη καταστραφήκαμε;» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Οικονόμου. 

Στην ερώτηση αν ο ίδιος έχει φιλοδοξίες για την ηγεσία ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Όχι δεν έχω καμία τέτοια φιλοδοξία. Η δικιά μου φιλοδοξία είναι να ξανασταθούμε στα πόδια μας. Δεν θα συμμετάσχω σε συνέδριο επαναβεβαίωσης μηχανισμών και ηγετικών απόψεων οι οποίες αποδοκιμάστηκαν από τον λαό. Σε μία τέτοια διαδικασία δεν προτίθεμαι να συμμετάσχω» κατέληξε.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο