Την πλατεία της Παλαιάς Πεντέλης και τον μισό οικισμό Γκορτζέζα, βάφτισε… δάσος η Τίνα Μπιρμπίλη!

Τόσο η πλατεία, όσο και ο οικισμός, χαρακτηρίστηκαν αναδασωτέες εκτάσεις! Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν σε κατοικημένες περιοχές της Νέας Πεντέλης και του Μαραθώνα.

Το e-aftodioikisi,gr θυμίζει ότι η προώθηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης καθώς και η εξαίρεση από τους δασικούς χάρτες της περιοχής που είναι στο σχέδιο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του δήμαρχου Πεντέλης Δημ. Στεργίου-Καψάλη με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Ν. Σηφουνάκη.

Σε συνάντηση που επακολούθησε στα γραφεία του Οργανισμoύ Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ), παρουσία του προέδρου του Οργανισμού κ. Πολύζου, του γενικού γραμματέα Δασών και υπηρεσιακών παραγόντων, προέκυψε έγγραφο του Δασαρχείου Πεντέλης, σύμφωνα με το οποίο η μισή πλατεία Αγ. Τριάδος και ο μισός οικισμός Γκορτζέζα φέρονται ως αναδασωτέες εκτάσεις.

Η αντίδραση του δημάρχου Πεντέλης ήταν άμεση χαρακτηρίζοντας τουλάχιστον περίεργο το έγγραφο του Δασαρχείου και δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι θα προσφύγει δικαστικά και διοικητικά τόσο κατά του παραπάνω εγγράφου, όσο και κατά κάθε σχετικής απόφασης που αναδασώνει πατροπαράδοτους οικισμούς που προϋπάρχουν από το ΄33, όπως πιστοποιείται και από σχετικό χάρτη (γερμανικής εκτύπωσης), ο οποίος και διατέθηκε στο υπουργείο για μελέτη.