Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Φώτη Κουβέλη μετά το ισχνό 1,2% που κατέλαβε η ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές. Το εκλογικό αποτέλεσμα φέρνει εξελίξεις στο κόμμα που μέχρι πέρυσι συμμετείχε στον κυβερνητικό συνασπισμό και εμφανιζόταν ως ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων. 
 
Στην Αγίου Κωνσταντίνου αναμένεται να πάνε άμεσα- μέσα στον Ιούνιο- σε συνέδριο όπου και θα τεθεί ανοιχτά θέμα ηγεσίας και αμφισβήτησης χειρισμών και επιλογών του Φώτη Κουβέλη.  Η ΔΗΜΑΡ είναι χωρισμένη στα δύο με δύο εκ διαμέτρου αντίθετες τάσεις. 
 
Η μία, στην οποία πρωτοστατούν οι Οικονόμου, Λυκούδης, Παπαδόπουλος και Ψαριανός πιέζουν για συνεργασία-ή και συγχώνευση - με την Ελιά αλλά και για συμμετοχή την κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό που επίκειται. Μετά την «επιτυχία» του Ευάγγελου Βενιζέλου βλέπουν πως η εμμονική άρνηση του Φώτη Κουβέλη στο φλερτ με την Ελιά δεν βγήκε και ζητούν έστω και τώρα την κίνηση εκείνη που από τη μια θα δώσει παράταση ζωής στη ΔΗΜΑΡ αλλά και θα αποτελέσει και τη βάση για τη δημιουργία ενός τρίτου ισχυρού πόλου στο χώρο της κεντροδεξιάς. 
 
Από την άλλη η πιο «αριστερή» τάση επιζητά είτε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε «αυθυπαρξία» ακόμα και με 1%. Είναι η τάση που μέχρι σήμερα είχε επικρατήσει στη σκέψη του προέδρου ο οποίος προτίμησε τη «μοναχική» κάθοδο στις εκλογές χωρίς να έχει εκτιμήσει και σταθμίσει σωστά τη λαϊκή βούληση. Η απομόνωση και η εσωστρέφεια πέρασε στον κόσμο που ακολούθησε τις επιλογές Κουβέλη.