Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Δείγμα γραφής για τις προθέσεις του απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου έδωσε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος αφήνοντας πολλές αιχμές για τον πρώην πρωθυπουργό. 

Ο κ. Βενιζέλος ανανεωμένος από το αποτέλεσμα που τού επιτρέπει να παραμείνει στο παιχνίδι δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό και προειδοποίησε πως όλα τα στελέχη θα πρέπει να καταλάβουν πως η ιδιότητα "στέλεχος ΠΑΣΟΚ" σημαίνει πολλά. Και πρωτίστως σημαίνει να είναι κανείς ενεργό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που δίνει μάχες και επιθυμεί με την ψυχή του να κερδίζει και να στέκεται η παράταξή του. 

Όσοι άκουσαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου κατάλαβαν ότι τα βέλη κατευθύνονταν προς την πλευρά Παπανδρέου, αν και διερωτήθηκαν για ποιον λόγο ο κ. Βενιζέλος επιθυμεί να διατηρήσει ανοιχτή την πληγή με τον εσωκομματικό του αντίπαλο. 

Η εσωκομματική κουβέντα που έγινε στην Χαριλάου Τρικούπη δεν είχε ιδιαίτερες εντάσεις, ωστόσο υποδήλωνε μία υπόγεια δυσαρέσκεια ορισμένων στελεχών. Επίσης, ο κ. Βενιζέλος παρά την "επιτυχία' της Ελιάς διέκοπτε τα στελέχη και τούς απαντούσε με οξύτητα όταν εκείνοι ασκούσαν κριτική. Αυτό έκανε και με την Φώφη Γεννηματά πού σχολίασε ότι το αποτέλεσμα ανήκει στο ΠΑΣΟΚ και όχι στην Ελιά, το ίδιο έκανε και με τον Θάνο Μωραϊτη που τού επισήμανε ότι ο κόσμος μάς έδωσε μία ύστατη ευκαιρία για να τα αλλάξουμε στο ΠΑΣΟΚ όλα. "Όλα;" σχολίασε εκνευριασμένος ο κ. Βενιζέλος. 

Τον εκνευρισμό του επέτειναν τα σχόλια αρκετών στελεχών πως το ιδρυτικό συνέδριο θα πρέπει να είναι του ΠΑΣΟΚ και όχι της Ελιάς. "Να μην κάψουμε τις στάχτες του ΠΑΣΟΚ για χάρη της Κεντροαριστεράς" είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ενώ ο Μιχάλης Καρχιμάκης διερωτήθηκε: Τί είδους συνέδριο θα είναι αυτό; ΠΑΣΟΚ ή Ελιάς; Η Φώφη Γεννηματά σχολίασε πως δεν διανοείται να μην είναι συνέδριο επανίδρυσης του ΠΑΣΟΚ όμως ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα είναι συνέδριο της Παράταξης. 

Τα μέλη του οργάνου αποχώρησαν γεμάτα απορίες για τα σχέδια του κ. Βενιζέλου, τα οποία και δεν αποκάλυψε...