«Το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του νερού κατ' εντολή της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου καταρρέει από την απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή.

«Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση κατοίκων της Αθήνας, που ζητούσαν να ακυρωθεί απόφαση με την οποία μεταβιβάστηκε χωρίς αντάλλαγμα από το Ελληνικό Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ το 34,033% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ. Τo ΣτΕ έκρινε ότι η μετατροπή της ΕΥΔΑΠ σε ιδιωτική επιχείρηση είναι αντίθετη στα άρθρα 5 και 21 του Συντάγματος, τα οποία επιβάλλουν και κατοχυρώνουν την υγεία των πολιτών, αλλά και το δικαίωμα στην προστασία της υγείας» ανέφερε ακόμα.
 
Παράλληλα, τονίζει ότι «ως τομεάρχης Περιβάλλοντος των ΑΝΕΛ χαιρετίζω την απόφαση του ΣτΕ, η οποία δικαιώνει τον κοινοβουλευτικό και κοινωνικό αγώνα, που έδωσα μαζί με τους πολίτες. Αυτούς που αυθόρμητα, αλλά υπεύθυνα μέσω κινήσεων ευαισθητοποίησης περνούν το μήνυμα για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού».