«Απευθυνόμαστε σε δυνάμεις και εντός βουλής και εκτός Βουλής για να συγκροτήσουμε και να επαναθεμελιώσουμε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη χωρίς ηγεμονισμούς, χωρίς αλαζονεία» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Η πρότασή μας είναι ανοικτή κατά την άποψη μου και προς τη ΔΗΜΑΡ και προς το "Ποτάμι" -όχι όμως μόνο στα στελέχη, τους βουλευτές, αλλά προς την πλατιά μάζα των πολιτών που ανήκουν στον χώρο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Είναι η στιγμή αυτή μια μεγάλη ευκαιρία και για την παράταξή μας να προχωρήσουμε όλοι μαζί με κοινό στόχο να βγει η χώρα από τη μεγάλη αυτή κρίση με θετικό και προοδευτικό πρόσημο» σημειώνει ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές ο κ. Κωνσταντινόπουλος τονίζει: «Στις δύσκολες στιγμές που περάσαμε -αν θυμηθείτε ότι προεκλογικά έλεγαν όλοι ότι είμαστε στο 3,5% έως 4%- το γεγονός ότι σήμερα είμαστε στο 8% είναι ένας άθλος που αφορά όλους και κυρίως τους υποψηφίους μας που έτρεξαν και βοήθησαν πάρα πολύ, αλλά και τους ανθρώπους της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, που θέλουν πραγματικά να υπάρχει αυτός ο χώρος, ο οποίος δημιούργησε τις εξελίξεις στη χώρα όλα αυτά τα χρόνια».

Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κωνσταντινόπουλος σημειώνει: «Ο κ. Τσίπρας είχε πει στους πολίτες να ψηφίσουν στις 25 του μηνός για να φύγουν στις 26. Όπως καταλαβαίνετε το αποτέλεσμα δεν επιτρέπει να γίνει κάτι τέτοιο. Βεβαίως, για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε αριθμητικά, παρ' ότι από τα ποσοστά που έχασαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα και ήταν γύρω στο 20% δεν πήρε ούτε 0,1%. Παρ` όλα αυτά, αριθμητικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κερδίσει».

Σε ερώτηση, τέλος, για την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να ανοίξει θέμα εκλογικού νόμου στην κατεύθυνση της κατάργησης των μπόνους των 50 εδρών, ο κ. Κωνσταντινόπουλος τονίζει ότι «δεν υπάρχουν πια μονοκομματικές κυβερνήσεις, άρα θα υπάρχουν μόνο κυβερνήσεις συνεργασίας. Αυτήν τη δεδομένη στιγμή κατά την άποψή μου η απόφαση που πρέπει να πάρουμε και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση είναι να αλλάξει ο εκλογικός νόμος στο θέμα του μπόνους των 50 εδρών. Δεν μπορεί, άλλωστε, ένα κόμμα του 25% ή του 23% να έχει μπόνους 50 εδρών. Άλλο είναι να είναι στο 42% ή το 43%. Κάνοντας αυτοκριτική που βεβαίως δεν αφορά τη γενιά μου αλλά τις προηγούμενες και υπό άλλες συνθήκες, νομίζω ότι αυτό θα μπορούσαμε να το είχαμε θέσει πολύ νωρίτερα. Όμως αυτήν τη στιγμή έχουν αλλάξει οι πολιτικές και οι κοινωνικές συνθήκες και πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση».