«Έγινε πράγματι μια ιστορικών διαστάσεων νίκη- πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ, με βάση το γεγονός ότι για πρώτη φορά ένα κόμμα της Αριστεράς αναδείχθηκε πρώτο. Αλλά θα έλεγα, επίσης, ότι υπήρχε μια σαφής καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως πρόσθεσε ότι απορεί που και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου «αμφισβητούν αυτό το αποτέλεσμα, διότι» όπως επισημαίνει: «Θυμάμαι πάρα πολύ καλά -και ίσως να το θυμόσαστε και εσείς- ότι το 2009 στις ευρωεκλογές ο κ. Βενιζέλος μετά το τότε αποτέλεσμα είχε χρησιμοποιήσει τον όρο της δυσαρμονίας ανάμεσα στην τότε κυβέρνηση και στο αποτέλεσμα των τότε ευρωεκλογών».

«Δείχνει πως δεν έχουν αντιληφθεί το μήνυμα της κάλπης. Αυτό το αποτέλεσμα συνιστά, πράγματι, ανατροπή ως προς τους πολιτικούς συσχετισμούς. Συνιστά ανατροπή, διότι προκύπτει ένας νέος πολιτικός χάρτης, τον όποιον είδαμε να διαμορφώνεται για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2012 και τώρα πλέον αποτυπώνεται με έναν σταθερό και σαφή τρόπο. Τη στιγμή, δηλαδή, που όλοι οι άλλοι πολιτικοί χώροι βρίσκονται πραγματικά σε μια διαδικασία μετάλλαξης και υποχώρησης, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται σε ισχυρή, κοινωνικά γειωμένη δύναμη της πολιτικής ζωής και βάζει πόδι για την ολοκλήρωση αυτού που εμείς ονομάζουμε ανατροπή στο αμέσως επόμενο διάστημα» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Στο ερώτημα εάν ο κ. Σαμαράς καλέσει τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτούν από κοινού το χρέος, μετά και τις δηλώσεις του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφασίζει μόνη της, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Πρώτα απ' όλα, θα γκρεμιστούν οι φούρνοι αν δούμε τον κ. Σαμαρά να πάει να διαπραγματευτεί, γιατί δεν το έκανε ποτέ. Και αυτό δεν είναι απλώς ένα ευφυολόγημα, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε κάτι προς όφελος της χώρας. Δεύτερον, ο «δεύτερος» δεν μπορεί να διαπραγματεύεται. Η υπόθεση της διαπραγμάτευσης ανήκει σε αυτούς οι οποίοι εκπροσωπούν, με έναν αξιόπιστο και φερέγγυο πολιτικά τρόπο, τα συμφέροντα της χώρας. Και νομίζω ότι μετά και το προχθεσινό αποτέλεσμα, αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».