Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει ξανά ο Θεόδωρος Πάγκαλος με δηλώσεις του στον Βήμα Fm. Ο κ. Πάγκαλος επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο για τα πρόσωπα που «μαζεύει στο κόμμα και όλοι μαζί πήραν 8%».

Όπως σημείωσε ο κ. Πάγκαλος, «Το αποτέλεσμα είναι καλύτερο απ’ ό,τι περίμενα με βάση τις δημοσκοπήσεις. Η πολιτική συμμαχιών, όπως έγινε, δεν απέδωσε. Σημαίνει ότι όταν ένα κόμμα έχει τη φήμη και το ιδεατό μέγεθος και την παράδοση του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του είναι ταυτόχρονα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και έρχεται και μαζεύει κάποιους καθηγητές πανεπιστημίου επειδή ήταν καλοί άνθρωποι, αλλά δεν αξίζουν τίποτα από πολιτική άποψη, και μαζεύει και τον κ. Λοβέρδο με τον ακόλουθό του, τον κ. Αηδόνη, και όλοι αυτοί μαζί παίρνουν 8%. Δηλαδή, χάνουν και τέσσερις μονάδες από το 12%».

Και πρόσθεσε: «Ακούω τώρα για συνέδρια. Αν είναι μόνο για την αναβάπτιση της υφισταμένης ηγετικής ομάδας ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ, αυτά δεν έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα και θα συνεχίσει να είναι μπροστά τους η κατηφόρα και η παρακμή. Αυτά θέλουν απόσυρση. Για να αποκτήσεις καινούργιο αυτοκίνητο, θες απόσυρση. Πρέπει να πουν οι ηγεσίες ότι θα εργαστούν για το συνέδριο και θα συμμετάσχουν, αλλά (θα αποχωρήσουν) και μιλάω και για το ΠΑΣΟΚ και για τη ΔΗΜΑΡ και για όλες τις άλλες κινήσεις που απέτυχαν παταγωδώς. Θα ήθελα την αλλαγή ηγεσίας. Και βεβαίως το θέτω για το ΠΑΣΟΚ. Ευθέως. Είναι αυτονόητο. Γιατί δεν απεδείχθη; Ήταν ο κ. Βενιζέλος εκεί, ογκόλιθος της πολιτικής, με την παρέα του, και έκανε αυτά που έκανε ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με την ηγετική του ομάδα και ο κ. Κουβέλης αντιστοίχως».

Αναφερόμενος προσωπικά στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο υποστήριξε ότι «Αυτός έθεσε στόχο να πάρει συγκεκριμένο αριθμό ψήφων, θέτοντας θέμα σταθερότητας και λέγοντας ότι αν δεν τον πάρει θα φύγει, το οποίο κατ’ εμέ ήταν τεράστιο λάθος. Διότι συν τοις άλλοις ενίσχυσε την επιχειρηματολογία του Τσίπρα που λέει ότι κέρδισε τις ευρωεκλογές και είναι πρώτο κόμμα και δεν υπάρχει σταθερότητα και να φύγει η κυβέρνηση, για να γίνουν εκλογές. Πρέπει καθένας να κοιτάει το συμφέρον της πατρίδας και τη σταθερότητα. Μέχρι το φθινόπωρο, μέχρι να λύσουμε το θέμα του χρέους και το συμφέρον της παράταξης προβλέπει την εξαφάνιση των παλαιών ηγεσιών».