Σε συνέντευξή του στο Βήμα FM o υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών διευκολύνει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές και δεν έχει κανείς πρόθεση ή έννοια να το αλλάξει αυτό, προς Θεού! Και έχω την αίσθηση ότι η Ν.Δ. απολύτως αναγνώρισε το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών, όταν λέει ότι πήραμε το μήνυμα. Βεβαίως χάσαμε τις ευρωεκλογές και δεν είναι και ντροπή αυτό, προς θεού, να πούμε ότι δεν κερδίσαμε κάτι. Αυτό που νομίζω ότι έχει αξία είναι τι συνέπειες έχει η ψήφος αυτή της ελληνικής κοινωνίας» δήλωσε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τη μεταφράσει με έναν τρόπο που είναι ευθέως αντιπραγματικός και παράλογος. Ότι με τη διαφορά των τριών μονάδων που έχει πρέπει να αλλάξει η κυβερνητική πολιτική, να αλλάξουν οι επιλογές και μέχρι να γίνουν εκλογές να τεθεί η κυβέρνηση της χώρας υπό επιτροπεία. Δεν νομίζω ότι αυτά τα πράγματα τώρα, πέρα από τα κομματικά που συζητάμε, μπορούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Δεν είναι σοβαρά πράγματα τώρα αυτά…»

Σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σημείωσε ότι «Δεν έχω σαφή άποψη, διότι δεν το έχω σκεφτεί και δεν έχω δει και τη θέση του κόμματός μου. Κάποιες σκέψεις γίνονται εν θερμώ σ’ αυτές τις περιπτώσεις και δεν είναι καλό να υπάρχει αντίδραση που όσο και ειλικρινής να είναι, στην κοινωνία θα φανεί ότι κινητροδοτείται από ωφελιμισμό της ερμηνείας του εκλογικού αποτελέσματος. Πρέπει γενικότερα να κάνουμε μια συζήτηση και στη συζήτηση αυτή να συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να μας κατηγορεί για προδότες και μερκελιστές ή οτιδήποτε άλλο, αλλά πρέπει να επιβιώσει η πατρίδα και έτσι πρέπει να συζητήσει μαζί μας. Έχει ένα θεματάκι. Είναι ένα λαϊκιστικό κίνημα, που λέει τα πάντα στους πάντες, ό,τι θέλουν ν’ ακούσουν. Και βρήκα εξαιρετικά άκομψο και με στενοχώρησε αυτό που έκανε ο κ. Τσίπρας χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Γιατί περνάμε δύσκολους καιρούς και δεν έχει έννοια να οξύνουμε, αλλά όταν μιλάς για έναν εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας, δεν μπορείς να λες «να μη διανοηθεί» μ’ αυτό το διατακτικό ύφος. Δεν είναι ωραίο και μια τέτοια συμπεριφορά δεν προάγει τα συμφέροντα της κοινωνίας, την οποία όλοι υποτίθεται ότι υπηρετούμε»

Για το αν διευκολύνει το εκλογικό αποτέλεσμα την κυβέρνηση στη διαχείριση του χρέους και τη σχετική συζήτηση ο κ. Δένδιας απάντησε ότι  «Της δίνει ένα επιχείρημα, αυτό είναι σίγουρο. Είμαι μειοψηφία σ’ αυτό, αλλά πιστεύω ότι διευκολύνει και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ποιος θα τολμήσει από τα μικρά κόμματα να ρίξει την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή; Εκ του θεσμικού ρόλου του ΠτΔ, όλα τα κόμματα έχουν προφανή λόγο να συμπράξουν στην εκλογή ΠτΔ. Όσο ευρύτερη η πλειοψηφία, τόσο καλύτερα για το κράτος και την πατρίδα.»

Για τη Χρυσή Αυγή και τους αστυνομικούς που εμφανίζονται να τη στήριξαν στις ευρωεκλογές ο υπουργός υποστήριξε ότι «Στα εκλογικά τμήματα του αρχηγείο της ΕΛΑΣ, η Χρυσή Αυγή κατέγραψε σχεδόν το πανελλήνιο ποσοστό της, 10%. Είναι μεγάλο ποσοστό. Στα ΜΑΤ που είναι ο πιο σκληρός πυρήνας της Αστυνομίας, όμως, δεν κατέγραψε πάνω από 5%. Υπάρχουν, βέβαια, δυο-τρία εκλογικά τμήματα, αλλά δεν είναι μόνο αστυνομικών, όπως πιστεύει ο κόσμος. Ψήφισαν και ετεροδημότες και πολίτες και δεν υπάρχει η δυνατότητα, παρότι το προσπαθήσαμε, να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα. Και ήταν και στρατιωτικοί σ’ αυτά τα τμήματα, αλλά δεν λέχθηκε αυτό. Δεν είναι σωστή αυτή η συζήτηση λοιπόν»