Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη δημοσιοποίηση βίντεο από την Κουμουνδούρου με δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά τις ευρωεκλογές του 2009, σχετικά με τη «λαϊκή δυσαρμονία».

Η Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας μάταια να δικαιολογήσει το φιάσκο της εκβιαστικής προσπάθειας εμπλοκής του Προέδρου της Δημοκρατίας στα σχέδια του κ. Τσίπρα για διενέργεια εκλογών, συνεχίζει να πέφτει σε γκάφες.
Ανέσυρε στην επιφάνεια παλιές δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του 2009, όπου τότε  το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος έθεταν θέμα εκλογών. Τότε όμως κανείς δεν επιχείρησε να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια, ούτε απειλούσε τους πάντες και τα πάντα, συντηρώντας ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα για μικροκομματικές σκοπιμότητες».

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «δεν μπορεί να καταλάβει ο κ. Τσίπρας τη διαφορά ανάμεσα σε μια πολιτική εκτίμηση για το συσχετισμό  των δυνάμεων και την υπάρχουσα σύνθεση της Βουλής και ένα επίσημο διάβημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την διάλυση της Βουλής, με επίκληση συνταγματικής ρύθμισης που καταργήθηκε το 1986; 
Δεν αρκεί να μάθεις τη λέξη "δυσαρμονία", πρέπει και να ξέρεις να την χρησιμοποιείς πολιτικά, θεσμικά και συνταγματικά. Δεν αρκεί  να επικαλείσαι "δυσαρμονία", πρέπει να λες και ποια είναι η "αρμονία" που προτείνεις».

Παράλληλα επισημαίνεται ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να ξεχνούν ότι:
 
1. Τότε το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει 36.7% και όχι 26.5% όπως ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα
2. Τότε η Κυβέρνηση είχε πλειοψηφία μιας μόνο έδρας, με αποτέλεσμα να παραπαίει πολιτικά
3. Τώρα περίπου 190 βουλευτές( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι) δεν θέλουν εκλογές.
4. Τώρα  τα κόμματα που ψηφίστηκαν στις Ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής και συγκεντρώνουν ποσοστό άνω του 50% δεν θέλουν εκλογές (ΝΔ, Ελιά, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, κ.α). Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ψεκασμένοι και οι Φασίστες της ΧΑ θέλουν εκλογές».

Το ΠΑΣΟΚ καταλήγει: 

«Αλήθεια αφού τόσο πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας θέλουν τις εκλογές γιατί δεν καταθέτουν πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης; Ελπίζουμε κάποια στιγμή ο κ. Τσιπρας να συνέλθει και αντί να βγάζει πύρινους διχαστικούς λόγους να συμβάλει στην ενότητα και τη συνεργασία του ελληνικού λαού».