Στον... εξωτερικό δάκτυλο προσπαθεί να αποδώσει το κλίμα δυσαρέσκειας που επικρατεί στην Τουρκία ο πρωθυπουργός της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος AKP.

Με αφορμή την επέτειο από τις διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί, αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια που ξέσπασαν με αφορμή των θάνατο εκατοντάδων ανθρακωρύχων στην πόλη Σομά, ο Ερντογάν πως δυνάμεις από το εξωτερικό της χώρας συνωμοτούν για να «σπείρουν τη βία στη χώρας».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας έκανε αναφορά και στο κουρδικό DHKP/C το οποίο όπως είπε ο Ενρντογάν εμπλέκεται στα πρόσφατα επεισόδια.

«Όλοι γνωρίζουμε ποιοι στηρίζουν και προστατεύουν αυτές τις ομάδες. Τα στρατόπεδά τους βρίσκονται στην Ελλάδα και έρχονται από εκεί στην Τουρκία. Η ελληνική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι τα έκλεισε αλλά δεν γνωρίζουμε εάν λειτουργούν», είπε χαρακτηριστικά, ενώ κατηγόρησε και το αντιπολιτευόμενο CHP πως οι «πρακτικές του μοιάζουν με τις δραστηριότητες των παράνομων αριστερών οργανώσεων».

Π.Β.