Στην Κάρπαθο, εκεί όπου ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης άφησε την τελευταία του πνοή υπερασπιζόμενος τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, θα βρεθεί σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας για να τιμήσει τον φρουρό των αιθέρων μας, που πέρασε στο πάνθεον των ηρώων. «Έπεσε» στο καθήκον, μη διστάζοντας στιγμή να εκτελέσει την αποστολή του και ας βρίσκονταν δίπλα του εχθρικά μαχητικά σε μικρή απόσταση. 

Το ΓΕΑ προγραμμάτισε για σήμερα εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφώσει στο νησί για τον Κώστα Ηλιάκη. Κανείς δεν τον ξεχνά και για όλους τουw συνάδελφους του θα «ζει» αιώνια στον ουρανό του Αιγαίου. 

Στις 23 Μαΐου του 2006 ο Κώστας Ηλιάκης βρέθηκε στον εναέριο χώρο της Καρπάθου με αποστολή να αναγνωρίσει  το τουρκικό  RF-4 που θα επιχειρούσε να προσεγγίσει την Κρήτη και να φωτογραφήσει τις θέσεις των πυραύλων S-300. Προσπαθώντας να εμποδίσει την ενέργεια του Κώστα Ηλιάκη ένα από τα συνοδευτικά τουρκικά F-16 πήγε και έπεσε πάνω στο αεροπλάνο του. 

Συγκεκριμένα κτύπησε το κόκπιτ όπου βρίσκονταν ο Κώστας Ηλιάκης. Αμέσως εξερράγη το αεροσκάφος του Έλληνα σμηναγού ενώ ο Τούρκος κατάφερε και χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα και διασώθηκε. 

Γ.Κοκ.