Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

«Σφαγή» γίνεται στην Δημοκρατική Αριστερά μετά τον όλεθρο των αποτελεσμάτων της Κυριακής με βουλευτές της μειοψηφίας να προκαλούν τον Φώτη Κουβέλη ακόμη και σε παραίτηση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ συναντά στελέχη για να δει πώς διαμορφώνονται οι ισορροπίες στο εσωτερικό της Αγίου Κωνσταντίνου και κυρίως για να μετρήσει εχθρούς και φίλους. 

Κανένας δεν αποκλείει ακόμη και την πιθανότητα στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της κοινοβουλευτικής ομάδας ο κ. Κουβέλης να απευθυνθεί στα στελέχη και να τούς ρωτήσει εάν «θέλετε να παραιτηθώ».  

Πάντως η μειοψηφία του κόμματος έχει στείλει σαφή μηνύματα στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, πως δεν προτίθεται να συμμετάσχει στο συνέδριο που προγραμματίζει θεωρώντας ότι δεν έχει κανένα ουσιαστικό νόημα. 

Ο Γρηγόρης Ψαριανός έχει ζητήσει από τον κ. Κουβέλη να κάνει δημόσια δήλωση πως αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την πολιτική ευθύνη για την παταγώδη αποτυχία, αλλιώς δεν θα συμμετάσχει σε κανένα όργανο.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση θα αξιώσει από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να αναστείλει τον σχεδιασμό για συνέδριο και να δεχθεί την συμμετοχή του κόμματος στην ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς μαζί με το ΠΑΣΟΚ.