Την παραίτησή του στην Κεντρική Επιτροπή και στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ υποβάλλει ο Φώτης Κουβέλης στον απόηχο της «κατάρρευσης» του κόμματος στις ευρωεκλογές και των εσωκομματικών «φωνών» που ζήτησαν αλλαγή στην ηγεσία.

«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ. Πιστεύουμε, όλοι, σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προσθέτοντας:

«Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος, να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτηση μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες. Αυτά τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις».

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γράψει νωρίτερα το newpost, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ συναντά στελέχη για να δει πώς διαμορφώνονται οι ισορροπίες στο εσωτερικό της Αγίου Κωνσταντίνου και κυρίως για να μετρήσει εχθρούς και φίλους. 

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρης Ψαριανός έχει ζητήσει από τον κ. Κουβέλη να κάνει δημόσια δήλωση πως αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την πολιτική ευθύνη για την παταγώδη αποτυχία, αλλιώς δεν θα συμμετάσχει σε κανένα όργανο.

Η δήλωση έγινε, οι εξελίξεις στην Αγίου Κωνσταντίνου είναι ραγδαίες...