Σύσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, προκάλεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Ιορδάνης Τζαμτζής με τη συμμετοχή των βουλευτών Ηλία Βλαχογιάννη, Ασημίνας Σκόνδρα και Ανδρέα Κουτσούμπα και του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόφιλο Λεονταρίδη, τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Μόσχο Κορασίδη, τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Γρηγόρη Αποστολάκο και τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Αλέξανδρο Οφίδη Αλέξανδρο.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν οι υπερβολικές χρεώσεις των αγροτών για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ (αίτηση ενίσχυσης).

Ο κ. Τσαυτάρης καταρχήν ενημέρωσε τους βουλευτές για το νομικό πλαίσιο υποβολής των δηλώσεων.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Τζαμτζής και οι άλλοι βουλευτές τόνισαν στην πολιτική ηγεσία ότι οι χρεώσεις των αγροτών για τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ είναι δυσβάσταχτες καθώς έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις όπου το κόστος υποβολής της δήλωσης έχει διπλασιαστεί ή τριπλασιαστεί από τους πιστοποιημένους φορείς και ζήτησαν να παρέμβει το Υπουργείο ώστε να μειωθεί το κόστος των δηλώσεων διότι η  οικονομική κατάσταση των αγροτών είναι άσχημη και δεν έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τη δήλωση ΟΣΔΕ με αυτό το κόστος. 

Ο κ. Τζαμτζής επισήμανε ότι οι περισσότεροι αγρότες δεν γνώριζαν και δεν είχαν ενημέρωση ότι  μπορούσαν να υποβάλουν από 19 Μαρτίου έως 15 Μαΐου δωρεάν δηλώσεις ΟΣΔΕ δια μέσου των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Στη συνέχεια της σύσκεψης οι βουλευτές ζήτησαν από την πολιτική ηγεσία: 

α) Να δοθεί η δυνατότητα στον αγρότη να υποβάλλει τη δήλωση ΟΣΔΕ σε όποιον πιστοποιημένο φορέα επιλέξει ο ίδιος και όχι υποχρεωτικά σε όποιον φορέα του δώσει κωδικό.  
β) Να υπάρξει άμεσα παρέμβαση από τον Υπουργό  στη «ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» και αυτή στη συνέχεια να παρέμβει στους πιστοποιημένους φορείς ώστε να μην υπάρχουν αποκλίσεις στο κόστος και οι τιμές να παραμείνουν στα περσινά επίπεδα. 
γ) Να πραγματοποιηθεί αυστηρός έλεγχος στους πιστοποιημένους φορείς και για το επόμενο έτος να πιστοποιηθούν περισσότεροι φορείς ώστε να υπάρξει ουσιαστικός ανταγωνισμός μεταξύ τους 
δ) Να μπορούν περισσότερες  Περιφέρειες και οι Δήμοι να πιστοποιηθούν, όπως έγινε με την Περιφέρεια της Ηπείρου η οποία πιστοποιήθηκε και παρέχει δωρεάν την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ στους αγρότες.
ε) Στις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει μεταβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ από την περσινή, ο αγρότης να δικαιούται να υποβάλλει δήλωση χωρίς να πληρώνει. 

Τόσο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός (ο οποίος προήδρευσε της σύσκεψης μετά την αποχώρηση του κ. Τσαυτάρη λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων), δεσμεύτηκαν ότι θα αντιμετωπίσουν άμεσα το θέμα του κόστους υποβολής της δήλωσης ΟΣΔΕ ων αγροτών, αναγνωρίζοντας ότι είναι πραγματικά δυσβάσταχτο το κόστος για τους αγρότες.  

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ιορδάνης Τζαμτζής κατέθεσε προ ημερών και ερώτηση στη Βουλή με θέμα τις υπερβολικές χρεώσεις των αγροτών για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ.