Γράφει ο Πάνος Σιδέρης

«Φωτιά» έχει πάρει το παρασκήνιο από τα ντιλ που γίνονται αυτές τις μέρες, κυρίως από τα «εντός εκτός κι επί τα αυτά» στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που διαπιστώνοντας ότι τα περιθώρια στενεύουν, αναζητούν την τελευταία καλή ευκαιρία. Κοινώς, κάποιοι προσπαθούν να διαπραγματευθούν τον εαυτό τους όσο πιο ακριβά μπορούν.  

Μετά και την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν ξέρουν αν θα έχουν ποτέ ξανά την ευκαιρία να μπουν στην κυβέρνηση κι έτσι τα δίνουν όλα προκειμένου να μπουν σε αυτήν που θα προκύψει από τον επικείμενο ανασχηματισμό. Ερμηνεύοντας με αυτόν τον περίεργο τρόπο τα εκλογικά αποτελέσματα, όπως και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος, θεωρούν ότι παρότι η Ελιά-ΠΑΣΟΚ μείωσε κι άλλο το ποσοστό της, η συμμετοχή των στελεχών της στην εκτελεστική εξουσία πρέπει να είναι ακόμα πιο ισχυρή.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε την επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ (ως προθάλαμο της κυβέρνησης) και δήλωσε ότι μαζί του θα φέρει και τον Χρήστο Αηδόνη που είχε πάρει όταν έφυγε.  

Παρότι ο ίδιος δεν το επιβεβαιώνει επισήμως, είναι γνωστό ότι συζητιέται η συμμετοχή του στην κυβέρνηση. Η επιστροφή του Α. Λοβέρδου-μετά του κ. Αηδόνη στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα αυξηθεί κατά δύο βουλευτές.

Ο Ανδ. Λοβέρδος μάλιστα, προκειμένου να ενισχύσει τη διαπραγματευτική του δυνατότητα και να αυξήσει το πολιτικό του βάρος, εμφανίστηκε να έχει αναλάβει πρωτοβουλία για να επιστρέψουν  δύο ακόμα βουλευτές στην κυβερνητική πλειοψηφία: τον Μίμη Ανδρουλάκη και τον Μάρκο Μπόλαρη.  

Και οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, πάντως όχι μόνο εξεπλάγησαν αλλά και εξοργίστηκαν όταν άκουσαν όσα δήλωσε για αυτούς, καθώς όχι μόνο δεν συμφώνησαν ποτέ μαζί του για κάτι τέτοιο, αλλά ουδέποτε έγινε οποιαδήποτε σχετική κουβέντα.