ΚΚΕ: Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ ανταγωνίζονται μπροστά στους βιομηχάνους

ΚΚΕ: Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ ανταγωνίζονται μπροστά στους βιομηχάνους
Photo: eurokinissi

Επίθεση σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την παρουσία Σαμαρά και Τσίπρα στη συνέλευση του ΣΕΒ εξαπέλυσε το ΚΚΕ.

Ο Περισσός κατηγορεί και τις δύο πλευρές ότι «ανταγωνίζονται μπροστά στους Έλληνες βιομήχανους, με επίκεντρο το δρόμο εξόδου από την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου, καλώντας το λαό σε "νέα κοινωνική συμφωνία" με τα μονοπώλια».

Το ΚΚΕ κατηγορεί τα κόμματα της συγκυβέρνησης ότι αν και μιλάνε για ανάπτυξη, «κρύβουν ότι αυτή πάει χέρι χέρι με τη λιτότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα» ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «εμφανίζεται ως καλύτερος εγγυητής της καπιταλιστικής ανάκαμψης σε σχέση με τη ΝΔ και πλασάρει στο ΣΕΒ το δικό του μείγμα μέτρων που δήθεν μπορεί να υπηρετήσει και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και τη λαϊκή ευημερία».

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Και οι δύο κρύβουν ότι για να έρθει η ανάπτυξη και να έρθουν επενδύσεις πρέπει να διασφαλίσουν ακόμη φτηνότερη εργατική δύναμη, χαμηλούς μισθούς, ακόμη περισσότερα προνόμια (φορολογικά και άλλα) για τη δράση του κεφαλαίου. Αυτές τις κατευθύνσεις εξασφαλίζουν τόσο οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΣΕΒ όσο και οι προτάσεις της κυβέρνησης. Κινούνται σε αδιέξοδο για το λαό δρόμο». 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο