current views are: 4

28 Μαΐου 2014
Δημοσίευση17:13

Σαμαράς: Κυβερνά η δεδηλωμένη πλειοψηφία – Αλαζονική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ έριξε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «κυβερνά η δεδηλωμένη».

Δημοσίευση 17:13’
αρθρο-newpost

Βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ έριξε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «κυβερνά η δεδηλωμένη».

Βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ έριξε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «κυβερνά η δεδηλωμένη».

«Η αντιπολίτευση δεν κατάφερε δύο χρονια να σταματήσει το έργο της κυβέρνησης, να ανατρέψει την κυβέρνηση και να πάει σε πρόωρες εκλογές. Τώρα προσπαθεί να προκαλεσει ακυβερνησία. Μας λέει “μην τολμήσετε να κυβερνήσετε”. Απέκτησε χειρότερη αλαζονεία εξουσίας, χωρίς να ειναι στην εξουσία. Στη δημοκρατία κυβερνά η δεδηλωμένη πλειοψηφία, αυτή είναι μία, αυτή που βγήκε απο το αποτέλεσμα των τελευταίων εθνικών εκλογών, δεν είναι από αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές. Η κυβερνητική πλειοψηφία υπέστη μία μείωση αλλά τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης υπερέχουν της αντιπολίτευσης» ανέφερε ο πρωθυπουργός. 

O κ. Σαμαράς πρόσθεσε «γιατί ο κόσμος δεν ενίσχυσε τον ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων απεχθάνεται την ακυβερνησία, εμείς θα κυβερνήσουμε όπως επιβάλλει το συμφέρον του τόπου. Δεν θα μας κουνάνε το δάχτυλο και δεν θα κάνουν εκβιασμούς στη χωρα, εγώ την Ελλάδα θα την προχωρήσω μπροστά και ακυβερνησία δεν πρόκειται να υπάρχει».

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην οικονομία και στην πορεία της χώρας ανέφερε ότι «η Ελλάδα έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης επιστρέφει στην ανάκαμψη και ετοιμάζεται να μπει σε μακροχρόνια ανάπτυξη από την επόμενη χρονιά. Οι διεθνείς οργανισμοί προβλέπουν ανάκαμψη φέτος 2,9%, του χρόνου 3,7% και μείωση της ανεργίας κατά 10% μέχρι το 2018, και περαιτέρω μείωση μέχρι το 2020. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος έφθασε στο 99,1 το Μάιο. Είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2008 όταν ξεκίνησε η κρίση που εξουθένωσε την χώρα. Είχαμε πολλά χρόνια να ακούσουμε θετικές κρίσεις για τις προοπτικές της οικονομίας. Εφόσον κάνουμε τα σωστά και μείνουμε στον σωστό δρόμο θα πάμε καλύτερα. Αυτές τις αισιόδοξες προοπτικές τις επιβεβαιώνει ο πιο αυστηρός κριτής όλων, οι διεθνείς αγορές που μας υποδέχθηκαν νωρίτερα από το προβλεπόμενο».

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε:

«Η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα έχει επιστρέψει για τα καλά και έχει επιστρέψει για να μείνει. Ο δημόσιος διάλογος μετατοπίζεται από το τι έγινε ως τώρα στο τί θα γίνει στο εξής. Η Ελλάδα κοιτάζει σε ένα ελπιδοφόρο αύριο. Δεν συζητάμε πια αν θα χρεοκοπήσουμε αν θα μείνουμε ή όχι στο ευρώ. Αυτή η συζήτηση έκλεισε. Τώρα μιλάμε πια για ανάπτυξη με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια, με υγιή επιχειρηματικότητα και προπάντων με σταθερότητα που κάποιοι κάνουν ότι μπορούν ακόμη για να την υπονομεύσουν. Με δύο λόγια αλλάζει η κουλτούρα στην Ελλάδα».

Ο κ. Σαμαράς έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την ανάγκη για συνταγματική αναθεώρηση, μειώνοντας την τάση για πρόωρες εκλογές, με άμεση εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με χρονικά όρια σε όλες τις θητείες, με ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή. «Αυτά θα προσδώσουν περισσότερη κυβερνησιμότητα, σταθερότητα και σοβαρότητα στην πολιτική ζωή. Τώρα τρέχουμε να πιάσουμε πιο φιλόδοξους στόχους που θα φέρουν θέσεις εργασίας, έσοδα για το κράτος, διάχυση της ευημερίας για την κοινωνία. Ο κίνδυνος πέρασε, αρχίζει η άνοδος».

Στη συνέχεια, έθεσε τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους του:

 «Άμεσα θέλω τρία πράγματα. Καθημερινά δίνουμε την μάχη κατά της γραφειοκρατίας. Μεγάλη μεταρρύθμιση είναι και η αναμόρφωση της Δικαιοσύνης. Δική μου εμμονή είναι η μείωση των φόρων. Δεν υπόσχομαι τίποτε που να μην έχω βρει πως να το πληρώσω. Η μείωση των φορολογικών βαρών είναι το χειροπιαστό όνειρό μου για την Ελλάδα του αύριο. Η μείωση δεν μπορεί να γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη. Το Φθινόπωρο θα ανακοινώσουμε οδικό χάρτη για την μείωση των φορολογικών βαρών τα επόμενα χρόνια. Για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας είναι απαραίτητη η μείωση των φόρων και η μείωση του κόστους ενέργειας».

 Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι θα γίνει πιο ανθρώπινος ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, με κατανόηση απέναντι στους ανθρώπους που δεν αντέχουν τα βάρη. «Έγιναν λάθη και αδικίες που θα διορθώσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι από την 1η Ιουνίου το κράτος θα προσφέρει πλήρη νοσοκομειακή περίθαλψη σε ανασφάλιστους.

«Έχουμε μπροστά μας έναν μακρύ δρόμο ανάπτυξης και μείωσης των αδικιών. Μπορούμε να τα πετύχουμε γιατί έχουμε σχέδιο που δουλεύει» πρόσθεσε.

Ο Αντ. Σαμαράς επισήμανε ότι «οι παραγωγικές επενδύσεις ξεμπλοκάρουν. Ξένοι ηγέτες όπως ο πρωθυπουργός της Κίνας και ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν επισκέπτονται την χώρα. Έχω ανακοινώσει 37,6 δισ. ευρώ ξένων κεφαλαίων που μπαίνουν στην χώρα. Ο πρωταγωνιστής όμως πρέπει να είναι οι Έλληνες επιχειρηματίες γιατί οι προϋποθέσεις τώρα πια αποκαθίστανται».

Στο τέλος της ομιλίας του, ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν και να μπουν μπροστά στη νέα Ελλάδα που οικοδομείται, ενώ σημείωσε ότι όλα αυτά θα γίνουν χωρίς να απειληθούν τα πλεονάσματα. «Δεν θα αφήσουμε την πατρίδα μας να ξαναγυρίσει στην κρίση, τώρα την ξεπερνάμε για τα καλά και την ξεπερνάμε οριστικά, χάρη στις θυσίες και την ωριμότητα του ελληνικού λαού» κατέληξε.

Π.Ρ.


σχετικα αρθρα