Δηλώσεις του Μάκη Βορίδη στη Ραφήνα λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές επικαλείται σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, επαναφέροντας το ζήτημα της πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

«Με το απολύτως πραγματικό ερώτημα, με ποιά νομιμοποίηση και “πώς θα διαπραγματευτεί ο Σαμαράς αν ηττηθεί στις εκλογές», καθώς και με το επίσης εύλογο ερώτημα «τι θα παριστάνει, το δικτάτορα;”, απευθύνεται ο κ. Βορίδης σε πολίτες σε συγκέντρωση στη Ραφήνα και τους καλεί να στηρίξουν τη ΝΔ. Αυτά μόλις λίγες ημέρες πριν στις 9/5», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, και προσθέτει:

«Μετά τις εκλογές ο κ. Σαμαράς φαίνεται πως αγνοεί το μήνυμά τους, γυρίζει την πλάτη του στους πολίτες, και ο ΣΥΡΙΖΑ που θέτει το ζήτημα της πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης καταγγέλλεται για θεσμική εκτροπή».

«Επαναλαμβάνουμε πως η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα για τα επόμενα χρόνια με τα ποσοστά που κατέγραψε την προηγούμενη Κυριακή. Ο λαός μίλησε», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.