Για ακόμα μία φορά, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας προσπάθησε να δικαιολογήσει τα... αδικαιολόγητα και να σβήσει τις φωτιές που άναψε στην κυβέρνηση, με τη χθεσινή του διαρροή περί αποχώρησης το ΥΠΟΙΚ εξαιτίας της κριτικής που δέχεται από «γαλάζια» στελέχη.

«Προχωράμε μπροστά, παραμένω και δίνω τη μάχη, ούτε για ενα δευτερόλεπτο δεν σκέφτηκα να εγκαταλείψω τη θεση μάχης για την οικονομία, εγώ πολιτικός δεν είμαι και λυπάμαι που μια ανθρώπινη αντίδραση μου δημιούργησε λάθος εντυπώσεις» ανέφερε στην ομιλία του στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

Ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η επίλυση του ζητήματος του ελληνικού χρέους, για την οποία έχει δεσμευτεί το Eurogroup». 

Ο ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι «οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος αναμένεται να απελευθερώσουν πόρους και να συμβάλουν σε δεύτερη προτεραιότητα, σε βιώσιμη αναπτυξιακή τροχιά».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «πολλά από τα μέτρα ελήφθησαν υπό πίεση να αποφευχθεί το μοιραίο, σήμερα όμως υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να πετύχουμε κρίσιμους στρατηγικούς στόχους, γιατί οι Έλληνες χάρη στις προσπάθειες τους πέτυχαν το ακατόρθωτο».
 

Π.Ρ.