Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Μέσα στην γκρίνια είναι τις τελευταίες ημέρες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παρά το γεγονός πως οι ευρωεκλογές του έδωσαν την ανάσα που επιθυμούσε και τον χρόνο να σχεδιάσει από την αρχή την στρατηγική του.

Ο Βενιζέλος δείχνει να έχει στρεσαριστεί από την πίεση των τελευταίων μηνών και καλείται πλέον να διαχειριστεί άμεσα θέματα που σχετίζονται με την παραμονή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, την ισχυροποίηση της Κεντροαριστεράς, την απομάκρυνση του νο.1 κινδύνου, δηλαδή του Γιώργου Παπανδρέου και φυσικά με την συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση.

Απευθυνόμενος στα στελέχη του ακριβώς την επομένη των ευρωεκλογών έβγαλε αγωνία για τις εξελίξεις, όπως επίσης και εκνευρισμό για όσα είχαν προηγηθεί.

Στην δευτερολογία του ξεσπάθωσε και σχολίασε καυστικά: «Ξέρουμε ποιοι μας υπονόμευσαν. Τι νομίζετε δεν ξέρουμε; Όπως ξέρουμε ποιοι έκαναν δουλειά προεκλογικά και ποιοι έβγαζαν μιζέρια αρνούμενοι να πάνε σε εκδηλώσεις της Ελιάς».

Ακόμη και για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται από τα στελέχη έκανε παράπονα: «Κανένας δεν αναφέρει το όνομά μου δημοσίως ή στις συνεντεύξεις που δίνει. Θα εξαιρέσω τον Καρύδη και την Αλ Σάλεχ. Μόνο τις τελευταίες ημέρες αναγκάστηκα να δώσω είκοσι συνεντεύξεις».

Ο Βενιζέλος εκνευρίστηκε με τα στελέχη του διαπιστώνοντας ότι τα προβλήματα για το ΠΑΣΟΚ και την Κεντροαριστερά είναι υπαρκτά και δύσκολα ξεπερνιούνται. Κάποιοι αρνούνται να παρακολουθήσουν το σχέδιό του και επιμένουν στο ΠΑΣΟΚ των σοσιαλιστικών αρχών και αξιών.

Υπάρχει μεν μία ομάδα που υποστηρίζει το άνοιγμα της δημοκρατικής παράταξης και είναι πλειοψηφία, συγχρόνως όμως υπάρχουν στελέχη που διεκδικούν και ρόλο στην επόμενη μέρα (Χρυσοχοΐδης, Γεννηματά, Σκανδαλίδης) που επαναφέρουν μονίμως το θέμα «ΠΑΣΟΚ» επισημαίνοντας πως εάν δεν φτιάξουμε πρώτα το ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούμε να φτιάξουμε και την μεγάλη Κεντροαριστερά.