Πέπλο σιωπής καλύπτει τη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον μεγαλύτερο κερδοσκόπο όλων των εποχών, τον Τζορτζ Σόρος, τον άνθρωπο που γονάτισε την Τράπεζα της Αγγλίας και την αγγλική λίρα.

Το γεγονός προκαλεί σειρά ερωτηματικών μιας και το επάγγελμα του Σόρος συνεχίζει να είναι η κερδοσκοπία, σε μια εποχή που προσφέρεται ιδιαιτέρως, αφού χαρακτηρίζεται από περίεργες υποβαθμίσεις χωρών και τραπεζών από διεθνείς οίκους που διαβεβαίωναν για την πιστοληπτική ικανότητα της περίφημης Lehman  Brothers ελάχιστες μέρες πριν καταρρεύσει συμπαρασύροντας την παγκόσμια οικονομία.
Η κατάσταση στη διεθνή και ευρωπαϊκή οικονομία, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και οι πιθανότητες που έχει η χώρα μας να αποφύγει την χρεοκοπία, ήταν οι άξονες που τεχνηέντως διέρρευσαν προς τους δημοσιογράφους ως αντικείμενο της συνάντησης- δεν πείθουν όμως ακόμα και τον πλέον καλόπιστο.

Εξάλλου οι απόψεις του Τζορτζ Σόρος ότι η Αμερική στηρίζει την Ελλάδα και ότι οι ισχυρές χώρες της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης συμπεριφέρονται με αλαζονεία, ήταν ήδη γνωστές από την ομιλία του μια μέρα νωρίτερα στην ελληνική λέσχη Μπίλτεμπεργκ, παρουσία δεκάδων επιχειρηματιών και του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Δεν υπήρχε λοιπόν λόγος για τον Πρωθυπουργό να συναντηθεί μαζί του για να ακούσει αυτά που ήδη ήταν γνωστά. Πολλώ δεν μάλλον, να καλέσει για να παραβρεθεί σε μια απλή  συνάντηση... ανταλλαγής απόψεων τον υπουργό των Οικονομικών ο οποίος είχε ήδη παρακολουθήσει την ομιλία του Σόρος.

Παράγοντες της αγοράς εικάζουν ότι μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον “Μέγα κερδοσκόπο” θα μπορούσε να έχει το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων των 50 δισ. σκεπτόμενοι ότι κάποια από τα φιλέτα του ελληνικού Δημοσίου, ενδεχομένως να αποτελούν δέλεαρ για τα funds του Σόρος. Έστω και αν η Ελλάδα δεν μπορεί να συγκαταλέγεται πλέον στις αναδυόμενες αγορές, ενδέχεται να έχει τομείς που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για ένα κερδοσκόπο του βεληνεκούς του Σόρος, τη στιγμή που οι αξίες- λόγω της κρίσης, έχουν κατρακυλήσει.
Το πιθανότερο όμως είναι ότι για να μάθουμε την αλήθεια, θα πρέπει να... περιμένουμε και ίσως η ιστορία δείξει το τι ακριβώς συζητήθηκε χθες στο Πρωθυπουργικό γραφείο, στην Ελληνική Βουλή...